|

Çocukların Kutlu Doğum gösterisi büyük ilgi gördü

Trabzon'daki değişik ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin oluşturduğu 140 kişilik tasavvuf korosu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında sahne aldı. Çocukların gösterisi büyük ilgi gördü.

Kamil Anahar
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 17:19 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Çocukların Kutlu Doğum gösterisi büyük ilgi gördü
Çocukların Kutlu Doğum gösterisi büyük ilgi gördü

14-20 Nisan tarihleri arasında ülke genelinde kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor. Trabzon İl Müftülüğü ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen kutlama programı Hamamizade Kültür Merkezi'nden yapıldı. Trabzon Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, müftülük tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kutlamalarına kurum olarak destek ellerinden geleni gösterdiklerini söyledi. Etkinlikler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından iki ayrı kategoride yarışma düzenlendiğini belirten Kırbaç, "Lise öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasının konusu 'Hz. Muhammed ve İslam Kardeşliği', ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik yarışmanın konusu da 'Hz. Muhammed'e Mektup'du. Yarınlarımızın teminatı olarak gördüğümüz sevgili çocuklarımızı ve gençlerimizi, peygamberimizi anmaya, anlamaya ve düşünmeye sevk ettik. Bu çerçevede çok değerli mektuplar ve kompozisyonlar kazandık. Bunları eğitim camiası olarak çok önemsiyoruz" dedi. İl Müftüsü Veysel Çakı ise, "Kutlu Doğum Haftası" ana temasının "Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku" olarak belirlendiğine dile getirdi. Çakı, "Hafta boyunca il genelinde çeşitli etkinliklerimiz olacaktır" dedi.


BİRİNCİLER ESERLERİNİ OKUDU

Trabzon genelindeki ilköğretim okulları arasında düzenlenen 'Peygamber Efendimize Mektup' yarışmasının birincisi 'Gül Yüzlü Peygamberim” isimli mektubuyla Maçka Konaklar Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi Melike Akkaşoğlu birinci oldu. 'Tövbekar Bir Dille" isimli mektubuyla Akçaabat Alaattin Akçay İlköğretim Okulu öğrencisi Büşranur Akyüzlü ikinci, “Ey Gül” isimli mektubuyla Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Emral üçüncü oldu. Liseler arası mektup yarışmasında ise “İçimizdeki Sen” isimli mektubuyla Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rahime Betül Topçu birinci, '18 Yaşımın Peygamberisin' isimli şiiriyle Trabzon Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Caner Özdemir ikinci, “İnsanlığı Isıtan ve ışıtan Güneşsin Sen” isimli mektubuyla Trabzon Anadolu Lisesi öğrencisi Sema Karakaş üçüncü olurken, “Rahmete Davet" isimli mektubuyla Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencisi Şeymanur Yanılmaz mansiyona layık görüldü. Liseler arasında düzenlenen “İslam Kardeşliği” konulu kompozisyon yarışmasında birinciliği “Müminlerin Kardeşlik Duvarı” isimli eseriyle Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencisi Dilara Şengül kazandı. Yarışmada ikinciliği “Kardeşliğin Sonsuzluğu” isimli eseriyle Vakfıkebir Anadolu Lisesi öğrencisi Nurşah Sevim, üçüncülüğü ise “Hep Birlikte” isimli eseriyle Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sümeyye İnan elde etti. Bu dalda mansiyon ödülünü ise “Tek Yürek Olmak" isimli eseriyle Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sümeyra Kurioğlu elde etti.

Programın son bölümünde ise il genelindeki çeşitli ilköğretim okullarında okuyan yaklaşık 140 kişilik tasavvuf korosu sahneye çıktı. Giydikleri kıyafetlerle izleyenlerin dikkatlerini üzerine çeken koro, okudukları bir birinden güzel ilahilerle izleyenleri büyüledi. Yaklaşık 1 saat süren konserin ardından, salondakiler çocukları ayakta alkışladı.

12 yıl önce