|

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 'Mors Alfabesi'yle teşekkür mektubu

Tarsus'ta 23 yıllık öğretmen Doğan Akpınar öğrencilerine mors alfabesini öğretti. Öğrenciler Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a eğitime verdikleri destekten dolayı mors alfabesiyle teşekkür mektubu yazdılar

Mehmet Nesih Aykut
00:00 - 3/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:20 - 3/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 'Mors Alfabesi'yle teş
Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 'Mors Alfabesi'yle teş

Tarsus 27 Aralık İlköğretim Okulu Öğretmeni Doğan Akpınar, öğrencilerine mors alfabesiyle yazı yazmayı öğretti. Bu alfabeyle ders yapıp, mektup yazan 4-A sınıfı öğrencileri de, öğretmenleri Doğan Akpınar, Müdürleri Cavit Aydemir, Müdür Yardımcıları Halil Zağıl'ın öncülüğünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan R. Tayyip Erdoğan'a eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür mektubu yazdılar.


MEKTUPLAR POSTALANDI

Yaren Yağmur isimli öğrenci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazdığı mektubunda, "Sayın Cumhurbaşkanım. Okuma kampanyası başlatarak Türkiye'nin okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağladığınız için teşekkür eder, ellerinizden öperim" diye yazmış. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazan Münir Kırıntı da, "Sayın Başbakanım. Eskiden kitapları parayla alırdık. Paramız olmayınca da kitaplarımız eksik kalırdı. Ya da eski kitapları kullanırdık. Artık bunları devletimiz bize parasız veriyor. Teşekkür eder, saygılarımı sunarım" şeklinde yazdı. Mektuplar Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a ulaşması için postalandı. Öğrenciler daha sonra öğretmelerine ve okul idarecilerine de mektup yazdılar. Sosyal Bilgisi Öğretmeni Doğan Akdemir konuyla ilgili, "Öğrencilerime her bilgiyi vermek istedim. Bu nedenle Mors Alfebesi'ni de öğretim bazı ilgili ve yetkililere mektup yazdık. Hepside konuyu çok çabuk ve güzel kavradılar" dedi.



16 yıl önce