|

'Davutoğlu Türkiye''nin karanlıkta gören adamı'

MÜSİAD Konya Şubesi''nde bu hafta gündem ''Yeni Türkiye''nin Yeni Başbakanı Ahmet Davutoğlu Kimdir?" konusu oldu. Özel İstanbul Şehir Üniversitesi Vakfı Başkanı Dr. Mustafa Özel, ''Davutoğlu bu ülkenin karanlıkta gören adamıdır'' dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:29 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
'Davutoğlu Türkiye''nin karanlıkta gören adamı'
'Davutoğlu Türkiye''nin karanlıkta gören adamı'

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Cuma toplantılarında bu hafta ''Yeni Türkiye''nin Yeni Başbakanı Ahmet Davutoğlu Kimdir? konusu masaya yatırıldı. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Özel İstanbul Şehir Üniversitesi Vakfı Başkanı Dr. Mustafa Özel, katılımcılara 36 yıllık yakın arkadaşı 26. Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu''nun hayatını ve kişiliğini anlattı. Ahmet Davutoğlu ile ilk defa 1978 yılında Boğaziçi Üniversitesi''nde tanıştıklarını belirten Mustafa Özel, ''Davutoğlu çok geniş bir bakış açısına ve olayları zamanın şartlarına göre değerlendirebilme yeteneğine sahip birisidir" dedi.

'HAYATININ 3 DÖNEMİ VAR'

İlk tanıştıkları gündem bugüne kadar geçen 36 yıllık sürede Davutoğlu''nun hayatının kendisine göre 3 dönemi olduğunu vurgulayan Özel, ''Birinci dönem arayan adam dönemidir. Bu dönemde Sayın Davutoğlu hem iyi bir öğrencidir hem de iyi bir öğretmen. Bana göre Davutoğlu her zaman her ikisiydi. Hayatı boyunca aramış, öğrenmeye açık olmuş ve öğrendiklerini de karşısındakilere en iyi şekilde aktarmayı başarmıştır. Bu özellik Davutoğlu''nda kopmaz bir bütündür. İkinci dönem, kurgulayan adam dönemidir. Bu dönemde Sayın Davutoğlu çeşitli üniversitelerde ders vermekte ve aynı zamanda da yeni kavram ve teori üretmektedir. Üçüncü dönem ise uygulayan adam dönemidir. Bu dönem ise Sayın Davutoğlu''nun artık siyasetin ve devlet kademelerinin içerisinde yer almaya başladığı ve çeşitli devlet görevleri üstlenmeye başladığı dönemdir" diye konuştu.

'İLERİ GÖRÜŞLÜ'

Başbakan Ahmet Davutoğlu için, devletin ve onun yöneticilerinin aklını etkileme ve değiştirebilme yeteneğine sahip bir kişi tanımlaması yapan Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kendisine yıllar önce şaman dediğim zaman bana buruk bir tebessüm etmişti. Şaman kelimesi anlam olarak karanlıkta gören adam demektir. Bunu şunun için söylemiştim. Sayın Davutoğlu, Küresel Bunalım adlı kitabında Amerika''da yaşanan 11 Eylül saldırıları sonrasında kendisiyle yapılan söyleşilerde bu saldırıların dünya tarihi açısından çok büyük bir olay olduğunu ve bundan sonra 3 aşamalı gelişmeler beklediğini yazmıştı. Birincisi beklentisi Amerika''nın onurunu kurtarmak için güç gösterilerine girişecek olmasıydı. İkinci beklentisi, ABD''nin tatmin olmayarak daha büyük bir güçle mücadele etmek isteyeceği, dünya kamuoyu tarafından dışlanacağı ve yalnız kalacağı yönündeydi. Üçüncü beklentisi ise Amerikan iç kamuoyunun uygulanan savaş politikalarına karşı çıkacağı, Amerika başkanının değişeceği ve bu yeni başkanın zenci olacağı yönündeydi. Geçen sürede yaşanan olaylara bakılacak olursa Sayın Davutoğlu''nun yıllar sonra yaşanacak olayları yıllar öncesinden ne kadar net bir şekilde kestirebildiğini görüyoruz. Bu yüzden Sayın Davutoğlu bu ülkenin karanlıkta gören adamıdır''




10 yıl önce