|

Dezavantajlı kadınlar, SODAM'la iş sahibi

Dezavantajlı kadınların iş hayatına kazandırılması amacıyla açılan Sosyal Dayanışma Merkezinde, kuaförlük, dikiş, okuma yazma, takı gibi kursları veriliyor. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, "SODAM'la dezavantajlı kadınlar toplum ve iş hayatına kazandırılacak" dedi.

Aa
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:43 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Dezavantajlı kadınlar, SODAM'la iş sahibi
Dezavantajlı kadınlar, SODAM'la iş sahibi

Kırklareli Valiliğince dezavantajlı kadınların iş hayatına kazandırılması amacıyla açılan Sosyal Dayanışma Merkezinde (SODAM) meslek ve okuma yazma kursları veriliyor. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Yayla Mahallesi'ndeki merkezin dezavantajlı kadınlara hizmet verdiğini söyledi. Merkezde dezavantajlı kadınların bir araya getirilerek iş hayatına kazandırılması için eğitimler verildiğini belirten Yaman, şöyle konuştu: "Merkezde kadınların sosyal bütünleşmesi, farklı sosyal tabakalarda yer alan kadınların bir araya gelmesi ve öz güvenlerinin artması amaçlanıyor. Kadınlarımız için haftanın beş günü 09.00-17.00 arasında yoğun fakat zevk alacakları bir kurs programı yürütülmektedir. Merkezimizi, kursiyerlerin öz güvenlerinin artması amacıyla ev ortamı gibi hazırladık. SODAM, otel konforunda yapıldı. Kadınlara merkezimizde, çay içip, televizyon izleyip, gazetelerini okuyup, sohbet edebilecekleri ortam hazırlandı. SODAM'la dezavantajlı kadınlar toplum ve iş hayatına kazandırılacak." Yaman, merkezde kursiyerlerin çocuklarına yönelik kreş de hazırlandığını vurguladı. Kadınların kurslar sayesinde günlük hayatın stresinden uzaklaşma fırsatı bulduğunu aktaran Yaman, "Eğitimlerde kullanılan tüm malzemeler SODAM tarafından karşılanmaktadır. Merkezimizde en önemli hizmetlerden biri kreş. Kadınlar eğitimlerini sürdürürken, çocukları da kreşte vakit geçiriyor. Bu tür hizmetleri önemsiyoruz" diye konuştu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay Yener de amaçlarının kadınlara mesleki beceri kazandırılmak olduğunu bildirdi. Merkeze ilginin yüksek olduğunu ifade eden Yener, önümüzdeki dönemlerde de Kuran ve müzik kursu açmak istediklerini dile getirdi.

KUCAĞINDA BEBEĞİ, ELİNDE KALEM

Okuma yazma kursuna bebeğiyle katılan Mediha Camfeyz ise tüm zorluklara rağmen okuma yazma öğrenmeye çalıştığını söyledi. Bebeğini, çok küçük olması nedeniyle kreşe bırakamadığını belirten Camfeyz, 35 yaşında okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Camfeyz, SODAM'ın açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Gönül Elcömert de 50 yaşında okuma yazma öğrendiğini belirterek, "Kırklareli Valimiz Mustafa Yaman'a teşekkür ederiz. Bizlere her türlü desteği sağlıyor. SODAM tarafından açılan kurslara katılarak eğitim alıyoruz" dedi.


10 yıl önce