|

Düzce 2. OSB'ye doğalgaz verildi

Düzce Tepetarla mevkiinde kurulan 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgaz törenle verildi. İlk gazı dünyanın kombi devi olarak bilinen Ferroli Fabrikası kullanmaya başladı.

Yeni Şafak
00:00 - 24/12/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:11 - 24/12/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Düzce 2. OSB'ye doğalgaz verildi
Düzce 2. OSB'ye doğalgaz verildi

Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) doğalgaz verilmeye başlandı. OSB'nin kurulmasıyla ilk olarak inşaat çalışmalarına başlayan ve faaliyete geçen Ferroli Firması doğalgaz kullanmaya başladı. Fabrikaya verilecek gaz nedeniyle düzenlenen törene; Vali Bülent Kılınç, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Ferroli Türkiye Genel Müdürü Çetin Çakmacı, DERGAZ İşletme Müdürü Mustafa Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan DERGAZ İşletme Müdürü Mustafa Doğan, Düzce'deki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "2. OSB'de yaklaşık 1 ay önce tamamladığımız çalışmalarımız sonrası Ferroli Fabrikası'nı da devreye alarak ilk gazı veriyoruz. Lisans bölgemizdeki çalışmaların yüzde 70'ini tamamladık. 20 bin gibi bir potansiyele ulaştık. 2009 yatırımlarımız için de öncelikle Kaynaşlı ilçesine gaz verme süremiz doluyor. Bu sebeple Kaynaşlı'da da çalışmalara başlayacağız. Diğer bölgelerdeki yatırımlarımıza 2009 yılı yönetim kurulu kararından sonra başlayacağız. Bu yaz ciddi bir çalışma yapacağız" dedi.


EKSİKLİKLER HIZLA GİDERİLİYOR

Ferroli Türkiye Genel Müdürü Çetin Çakmakçı da, doğalgaz ve elektrik yatırımların sanayinin önde gelen girdilerin olduğunu işaret ederek, "2. OSB'de hızla bu eksiklikler gideriliyor. Doğalgazımız geldi, inşallah önümüzdeki birkaç ay içerisinde yollarımız düzelecek. Böylece hem biz daha rahat çalışma imkanı bulacağız hem de girdilerimizi nispeten daha ucuza mal etmiş olacağız" diye konuştu.

Vali Bülent Kılınç, Düzce 1. ve 2. OSB"lerde altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "OSB'lerin altyapıları hızla tamamlanıyor. Daha önce elektrik, telekomünikasyon ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarımız tamamlanma aşamasına gelmişti. Bugün de 2. OSB'de doğalgaz hizmetini devreye soktuk. Burada amacımız, her şeyden önce sanayicilerimiz ihtiyacı olan her türlü altyapıyı onların istekleri doğrultusunda ayaklarına götürerek, Düzceli vatandaşlarımızın aş ve iş elde ettiği bu OSB'lerimizi canlandırmak, faaliyetlerini en iyi şekilde yapmalarını güçlendirmek. Bunun yanında gerekli teşviki oluşturarak, uluslararası rekabette firmalarımızın elini güçlendirmek" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 2. OSB"ye verilen gaz yakıldı.


15 yıl önce