|

Edremit'te avcılar sezonu dualarla açtı

Edremit'te 2008 - 2009 av sezonu dualarla açıldı. Edremit Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü tarafından yeni sezonun açılması dolayısıyla avcılara yemek verildi.

Hamdi Kavak
00:00 - 11/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 17:50 - 11/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Edremit'te avcılar sezonu dualarla açtı
Edremit'te avcılar sezonu dualarla açtı

Tuzcumurat Mahallesindeki kulüp binasında tüm üyeler ve vatandaşlar için hazırlanan hayır yemeğine Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri ve çok sayıda avcı katıldı. Yeni av sezonunun kazasız belasız ve bol bereketli bir sezon olmasını dileyen Kulüp Başkanı İbrahim Şenol, Kurallara uyularak tabiata zarar vermeden avcılık yapılması gerektiğini vurgulayarak, Avcılığın vahşet değil yalnızca bir spor olduğunu ifade etti.

Şenol, Avlanma kartı ve pulu olmadan avlanmanın yasak olduğunu hatırlatarak, "Bu yıl yapılan yeni uygulama ile İl geneli ve Türkiye geneli olmak üzere iki kategoride avlanma pulu alınacak. Avcı arkadaşlarımız Avlanma pullarını avlanacakları bölgeye göre alsınlar. Aksi takdirde çok ağır cezaya maruz kalabilirler. Avlanma kartı ve pulu almadan kesinlikle avcılık yapmasınlar" dedi.

Birinci grup kuşlar olarak adlandırılan Bıldırcın ve Üvek avı'nın 09 Ağustos'ta açılacağı, diğer av hayvanı türlerinin ise 27 Eylül 2008 tarihinde avlanmasının serbest olacağı öğrenildi. Tüm av türlerini kapsayan yasağın ise 22 Şubat'ta başlayacağı vurgulandı. Açılışta okunan Mevlit-i Şerifin ardından, Kulüp yönetimi tarafından hazırlanan Pilav, Nohut ve Ayran ikramı yapıldı.

16 yıl önce