|

Engelsiz ev, umut kapıları oldu

Gölbaşı Belediyesinin, SODES kapsamında hazırladığı evde yaklaşık 100 engelliye ahşap, seramik boyama, resim ve hediyelik eşya üretimi gibi meslek eğitimi veriliyor. Engelli Yalçınkaya: "İnşallah bir süre sonra emeğimizin karşılığını almaya başlayacağız"

Aa
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:15 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Engelsiz ev, umut kapıları oldu
Engelsiz ev, umut kapıları oldu

Gölbaşı ilçesinde, "Engellilerin Engelsiz Evi" projesiyle özel araçlarla evlerinden alınan engelliler, meslek sahibi oluyor. Belediyenin, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırladığı evde yaklaşık 100 engelliye ahşap, seramik boyama, resim ve hediyelik eşya üretimi gibi eğitim veriliyor. Projeyle, engellilerin kendilerine olan güveninin artırılmasının yanında boş zamanlarını değerlendirmeleri de hedefleniyor. Merkezin özel servisiyle evlerinden eğitim gördükleri uygulama merkezine ulaşımı sağlanan engellilere ise meslek sahibi olmanın heyecanını yaşıyor. Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, engellilerinin el becerilerinin geliştirilip aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

BECERİNİN YANINDA HAYATA DA TUTUNUYORLAR

Engellilerin ilerleyen dönemde aile bütçelerine ciddi katkı yapacağına inandığını dile getiren Özdemir, "Bu işi 2-3 yıl sürdürüp kapatmak gibi düşüncemiz yok, inşallah sonuna kadar götüreceğiz. Engellilerimiz burada sadece bir beceri edinmiyor, aynı zamanda hayata tutunmayı da öğreniyor" dedi. Proje kapsamında ilçe genelinde 250 engelli tespit ettiklerini aktaran Özdemir, bunlardan 100'ünün kursa gelmelerinin sağlandığına işaret etti. Özdemir, merkezde üretilen ürünlerin ekonomik dönüşümüne yönelik hazırlık yaptıklarını aktardı. Ürünlerin satışı için ilçe merkezine stant açmayı planladıklarını vurgulayan Özdemir, "Elde edilecek gelirin bir kısmı malzeme alımında kalanı ise kursiyerlere dağıtılacak" ifadelerini kullandı.

MESLEK SEVİNCİ YAŞIYORLAR

Engellilerden Emin Yalçınkaya ise kurs sayesinde meslek sahibi olmanın sevincini yaşadığını ifade etti. Projenin kendileri için "umut kapısı" olduğunun altını çizen Yalçınkaya, "İnşallah bir süre sonra emeğimizin karşılığını almaya başlayacağız. Ürettiklerimizle aile bütçemize katkı sağlayacağız. Daha önce evde otururken şimdi üretmeye başladık" şeklinde konuştu. Usta Öğretici Suzan Salık da öğrencilerin kısa sürede büyük aşama katettiğini dile getirdi.

10 yıl önce