|

Erciş, tekrar ayağa kalkıyor

AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftci, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatları gereği Erciş'te hiç kimsenin konutsuz kalmayacağını belirtti. Çiftci, "Esnafımız kredilerden faydalanacak biz esnafımızı tekrar ayağa kaldıracağız" dedi.

YENİ ŞAFAK / VAN
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:40 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Erciş, tekrar ayağa kalkıyor
Erciş, tekrar ayağa kalkıyor

AK Parti Van'ın Erciş İlçesi'nde 4. olağan kongresini gerçekleştirdi. 400 delegeden 154'nün oyunu alan Mürsel Göral, AK Parti Erciş İlçe Başkanı seçildi. Erciş Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen olağan kongreye AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, 23. Dönem milletvekillerinden Manisa eski Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Ak Parti Van İl Kadın kolları Başkanı Nahide Hakan, Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Genel Başkanı Nihat Çelik, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Kocapınar Belediye Başkanı Mehmet Güney, AK Partili il ve belediye meclis üyeleri, ETSO Başkanı Abdulkadir Arslan, köy ve mahalle muhtarları, oda ve dernek temsilcileri ile delegeler katıldı. Açılış konuşmasını AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral yaptı. Göral, geçen yıl meydana gelen depremde Erciş olarak büyük bir felaketin içinde kaldıklarını belirterek, "İlçemizin yaşadığı felaketin ardından hükümetimiz tek vücut olmuş en kısa sürede barınma, ısınma sorunları bertaraf edilmiş, daha felakettin senesi bitmeden kalıcı konutlar yükselmiştir" dedi.


İLÇEYE KÜLTÜR MERKEZİ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatları gereği Erciş'te hiç kimsenin konutsuz kalmayacağını belirten Başkan Çiftci, ilçenin çok modern bir hale geleceğini dile getirdi. Çiftci, toplu konut yatırımları hızlı bir şekilde devam ederken, depremde 272 dersliğimiz hasar görmüştü.Başbakanımızın talimatıyla Erciş'te 552 derslik yapılacak, Eğitim konusunda Erciş fiziki mekanları deprem öncesinin iki katı fazla hale gelecek. Erciş'te 150 yataklı olan devlet hastanesi 200 yatağa çıkarılıp, aynı yerinde çelik konsorsiyumla yapılacak. Halkımızın, sizlerin hizmetine geçecek. Bir kültür merkezi Erciş inşa edeceğiz. Uzun yıllar beklemiş olduğumuz kültür merkeziyle birlikte, nasip olursa çok daha sağlıklı bir ortam olacak Erciş için. Sağlık yatırımları, eğitim yatırımları hızlı bir şekilde devam edecek. Belediyemize yeni hizmet binası, şehirlerarası otobüs terminali, içme suyu, alt yapı, sahil yolunun devam ettirilmesi, NATO yolunun açılması gibi konuları da belediye başkanımızla birlikte takipçisi olacağız. inşallah bunları Erciş'imize kazandıracağız." dedi.


'HER KÖY BİR BELEDİYEYLE KARDEŞ KÖY OLDU'

Depremde daha ziyade Erciş merkezinin etkilemesine rağmen ilçe merkezi ile köyleri biri birinden ayrıt etmediklerinin anlatan Çiftci, "Deprem sonrası köylü şehirli ayrımı yapmadık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili tüm belediyeler Van'a ve Erciş'e geldiğinde Sayın Başbakanımızın talimatıyla her köyü bir belediyemize kardeş köy yaptık. Bu belediyeler vasıtasıyla çeşitli yatırımlar yaptık. Köylerimizin bütün eksiklerini gidereceğiz. Şu ana kadar 2 bin 900, 3 bin'e yakın kardeşimiz KOSGEB faizsiz kredilerinden faydalandı. Allah nasip ederse alma şatları uygun olan bütün kardeşlerimizin bu kredilerinden faydalanacak biz esnafımızı tekrar ayağa kaldıracağız" şeklinde konuştu. AK Partili 4 milletvekili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüştüklerini belirten Çiftci, "İlçemizde ve ilimizde bir nebze de olsun insanların sorunlarına çözüm bulmak için istihdam talebinde bulunduk. Sayıları 7 bin kişiye ulaşan İŞ-KUR işçilerine sosyal amaçlı destek anlamında bu işçilerimizin yüzde 50'sini Erciş'te kulandık. Biz hükümet nezdinde İŞ-KUR elamanlarıyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


12 yıl önce