|

Erzurum dağcılıkta çağ atlayacak

Türkiye'de buz tırmanışıyla kaya tırmanışlarının aynı anda yapıldığı Erzurum'un Uzundere ilçesinde, dağcılık ve doğa sporlarının geliştirilmesi amacıyla kamp eğitim merkezi yapılıyor. Proje Koordinatörü Bayram, "Bölgemizde 20'ye yakın donmuş şelale var. Merkez sayesinde, ülkemizde buz tırmanışı ve dağcılık adına artık uluslararası organizasyonların yapılması sağlanacak" dedi.

Aa
00:00 - 25/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:25 - 25/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Erzurum dağcılıkta çağ atlayacak
Erzurum dağcılıkta çağ atlayacak

Türkiye'de buz tırmanışıyla kaya tırmanışlarının aynı anda yapıldığı Uzundere ilçesinde, dağcılık ve doğa sporlarının geliştirilmesi amacıyla kamp eğitim merkezi yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi ile Uzundere Belediyesi tarafından ortak hazırlanan proje sayesinde yapımına başlanan ve Doğa ve Dağcılık Sporları Kamp Eğitim Merkezi'nde, Dünya Dağcılar Birliği ile ortak gençlik kampları gerçekleştirilecek. Uzundere Doğa ve Dağcılık Sporları Kamp Merkezi Proje Koordinatörü Çetin Bayram, merkez sayesinde dağcılıkta yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Projenin uluslararası organizasyonların Uzundere'de yapılması için önemli olduğunu belirten Bayram, şöyle devam etti: "Kapsam bakımından ilk ve tek olma özelliğine sahip Uzundere Doğa ve Dağcılık Sporları Kamp Eğitim Merkezi, önemli bir açığı kapatacak. Doğa ve dağcılık eğitimleri burada verilecek. Aynı zamanda doğa sporları ile dağcılık branşında uluslararası eğitimler de burada verilecek. Bölgemizde 20'ye yakın donmuş şelale var. Hizmete açılacak bu merkez sayesinde, ülkemizde dağcılık adına artık uluslararası organizasyonların yapılması sağlanacak."

ÜNLÜ DAĞCILAR BUZA TIRMANACAK

Merkez sayesinde bölgede aktif olarak yapılan bisiklet, kano, rafting gibi branşların da gelişeceğini ifade eden Bayram, şunları kaydetti: "Türkiye'de ilk buz tırmanışlarının yapıldığı Uzundere, merkez sayesinde önemli çalışmalara da ev sahipliği yapacak. Ocak ayında dünyanın ve Türkiye'nin ünlü dağcılarını burada ağırlayıp donmuş şelalelere buz tırmanışı gerçekleştireceğiz. Türkiye'de başka bir yerde yapılmayan buz tırmanışları kapsamında burada ilk kez buz tırmanış festivali düzenlenecek ve böylece yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Bundan sonra Erzurum'un adı kayak ve buz sporları ile değil buz tırmanışlarıyla da duyulacak."

YENİ ROTALAR BELİRLENDİ

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy ise Doğa ve Dağcılık Sporları Kamp Eğitim Merkezi'nin bölgeye gelen turist sayısını arttıracağını söyledi. Yeni tırmanış rotalarının belirlenmesiyle merkezin açılmasının dağcılığın yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını anımsatan Özsoy, "Bilindiği üzere bölgemizde geçtiğimiz yıl buz tırmanışları yapılmaya başlandı. Bu sene kaya tırmanışı için yeni tırmanış rotaları belirlendi. Kamp merkezinin açılmasıyla ilçede ve bölgemizde dağcılık yeni bir ivme kazanacak. Gençlerin önünü açmış olacağız. Uzundere, kamp eğitim merkezi sayesinde dağcılık ve doğa sporlarında artık dünyaya açılacak" diye konuştu.

9 yıl önce