|

Gaziosmanpaşa Kız Kur'an Kursu açıldı

Gaziosmanpaşa Kız Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Karatay Belediye Başkanı Hançerli, ilçede inşa edilecek olan Kur'an Kursu gibi binaların hafriyatının yanı sıra çevre düzenlemesi ile bir katının da Karatay Belediyesi'nce yapılacağını müjdeledi.

Yeni Şafak
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:23 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Gaziosmanpaşa Kız Kur'an Kursu açıldı
Gaziosmanpaşa Kız Kur'an Kursu açıldı

Karatay Gaziosmanpaşa Mahallesi''nde yaklaşık bir yıl önce temeli atılan Gaziosmanpaşa Kız Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ve çok sayıda davetli katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde söz alan Müftü Arslantaş, geçmiş yıllara göre mukayese edildiğinde bu tür hayırlı hizmetlerin artık kısa sürede tamamlanmaya başladığını ve bunun önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Bu tür hizmetlerin hem maddi kalkınmışlığı hem de bu konulara olan duyarlılığı ortaya koyduğunu ifade eden Arslantürk, Kur'an kurslarının toplumun her kesimine hitap eden mekânlar olduğunu belirterek, açılışı yapılan kursun hayırlı olmasını diledi.

MANEVİYATIN EN ÖNEMLİ YAPILARINDAN

Başkan Hançerli de, kursun yapılmasında emeği geçen hayırseverlere teşekkür ederek, ''Manevi alanın en önemli yapılarından biri Kur'an kurslarıdır. Açılışı gerçekleşen Gaziosmanpaşa Kız Kur'an Kursu ve hizmet veren diğer Kur'an kursları kamu kurum ve kuruluşların arasındaki işbirliği neticesinde hayata geçen örnek yapılardır" dedi. Hançerli, ayrıca ilçede inşa edilecek olan Kur'an Kursu gibi binaların hafriyatının yanı sıra çevre düzenlemesi ile bir katının da Karatay Belediyesi'nce yapılacağının müjdesini verdi.

'EĞİTİMDE EN BÜYÜK PAYI KADINLAR ALMALI'

Karatay'da bu yıl içerisinde 10'u aşkın cami ve Kur'an Kursu binalarının yapıldığını ifade eden Kaymakam Altıntaş ise, bu hizmetlerin hayırseverler ve belediyenin katkılarıyla gerçekleştiğini söyledi. Kadın erkek herkesin ilime yönelmesi gerektiğinin önemine değinen Altıntaş, manevi ve maddi ilimin toplumun gelişmesinde önemli rol oynadığını kaydetti. Özellikle kadınların eğitimde en büyük payı alması gerektiğinin altını çizen Altıntaş, ''Geleceğimizi belirleyen çocuklarımız, kadınlarımızın elinde gelişiyor'' diye konuştu. Konuşmaların ardından Kur'an Kursu'nun yapımında katkı sağlayan hayırseverlere plaket takdim edildi. Gaziosmanpaşa Kız Kur'an Kursu okunan duanın ardından törenle hizmete açıldı.


9 yıl önce