|

Gediz Üniversitesi'nden 4 yeni bölüm, 2 öğrenciden birine burs

Gediz Üniversitesi'ne bir fakülte, 4 bölüm daha eklendi. Burs imkânı da artırıldı, lisans eğitimi gören her 2 öğrenciden birine destek verilecek. Rektör Prof. Dr. Çevik, "İzmir'imize ve tüm ülkemize en değerli katkıyı eğitimle sağlayabiliriz, geleceğimiz için en büyük yatırım eğitimdir" dedi.

Meliha Gezer
00:00 - 25/07/2011 Pazartesi
Güncelleme: 17:37 - 25/07/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Gediz Üniversitesi'nden 4 yeni bölüm, 2 öğrenciden
Gediz Üniversitesi'nden 4 yeni bölüm, 2 öğrenciden

ÖSYM sonuçlarına göre geçen yıl İzmir'in en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olan Gediz atakta. Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler'le Mühendislik ve Mimarlık fakültelerine 2011-2012 eğitim döneminde Fen ve Edebiyat Fakültesi eklenecek. Yeni fakülte bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı'yla, Psikoloji bölümleri açıldı. Ayrıca Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde İç Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümleri ilk kez öğrenci alacak. Gediz Üniversitesi, başarılı gençleri aydınlık yarınlara taşımak, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için örnek olacak bir karara daha imza attı. Lisans programlarında burs oranı yüzde 51'e kadar yükseltildi. Önümüzdeki öğrenim döneminde hayata geçirilecek yeni uygulamayla; şu an yüzde 100 ve yüzde 50 oranında gerçekleşen burslara yüzde 25'lik dilim de eklenecek. Böylece Gediz Üniversitesi'nden eğitim desteği alan gençlerin sayısı artacak, fakültelerde her iki öğrenciden biri burslu eğitim görme şansı yakalayacak.


“HEDEFİMİZ, ÖNCÜ OLMAK”

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, amaçlarının hem akademik kaliteyi hem de eğitim kalitesini artırmak olduğunu dile getirdi, şunları söyledi: “Gediz Üniversitesi'nin temel harcında; eğitimde fark yaratmak, bu alanda öncü olmak hedefleri var. Egemize, İzmir'imize ve tüm ülkemize en değerli katkıyı eğitimle sağlayabiliriz, geleceğimiz için en büyük yatırım eğitimdir. Ülkemiz, ancak iyi yetişmiş, kaliteli insan gücüyle çok daha iyi noktaya ulaşabilir. Bu bilinçle hareket ediyoruz ve bu amaca ulaşabilmek için tüm imkânlarımızı seferber ederek eğitime daha çok destek vermeye çalışıyoruz. Gediz Üniversitesi bursuyla öğrenim görecek öğrencilerimiz, bu ülkeye büyük kazanımlar sağlayacaktır. Bizim için de en büyük mutluluk işte bu olacaktır"


AKADEMİK KADRO GÜÇLENDİ

Prof. Dr. Çevik, daha çok öğrenciye daha çok bölümde daha kaliteli eğitim vermeyi amaçladıklarını da dile getirdi, şöyle devam etti: “Sadece yeni bölümler ekleyerek büyümeyeceğiz, aynı zamanda gelişeceğiz. Bu kapsamda alanlarında uzman yeni akademisyenler de ailemizin bir parçası olarak aramıza katılıyor. Bu yönde ciddi adımlarımız var. Misyonumuz, bilim-teknoloji ışığında değişim ve dönüşüm liderlerini insanlığa kazandırmak. Vizyonumuz da kaliteli akademik eğitimle bilimsel alanda ülke itibarını artırmak. Bu amaçla yola çıktık, bu doğrultuda ilerlemeye devam ediyoruz"

13 yıl önce