|

Geri dönüşümde üçlü protokol imzalandı

Ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılması ve geri kazanılması projesine destek için İnegöl Belediyesi, Er-Ka Kâğıtçılık ve ÇEVKO (Çevre Koruma Vakfı) işbirliği ile bir protokol imzalandı. Bu proje ile 200 ton katı atığın tekrar ilçe ekonomisine geri kazandırılacağını ifade edildi.

Atilla Sağım
00:00 - 6/02/2009 Cuma
Güncelleme: 17:40 - 6/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
Geri dönüşümde üçlü protokol imzalandı
Geri dönüşümde üçlü protokol imzalandı

İnegöl Belediyesi'nin 2005 yılında çalışmalarına başladığı, ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılması ve geri kazanılması projesinde, yeni bir adım daha atıldı. İnegöl Belediyesi, Er-Ka Kâğıtçılık ve ÇEVKO (Çevre Koruma Vakfı) arasında yapılan protokol ile sürdürülebilir çevre politikalarında İnegöl, 20 projeyle ÇEVKO'nun destek programına giren Büyükşehir ilçeleri dışında ilk ilçe oldu.

İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Uzun, Temizlik İşleri Şefi Yalçın Bayraktar ile ÇEVKO ve Er-Ka yetkililerinin hazır bulunduğu toplantıda yapılan protokol İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, ÇEVKO Yerel Yönetimler Bölge Temsilcisi Baran Erdoğan ve Er-Ka Kâğıtçılık firması Sahibi Serhat Kılınç tarafından imzalandı. Yapılan protokolle ilgili bilgi veren İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, ÇEVKO ile yaptıkları protokolle projenin desteklendiğini vurguladı.

Şen, geri kazanımın ülke ekonomisindeki önemine dikkat çekerek, ülkemizde toplam katı atık miktarının yüzde 15-20'sinin geri kazanılabilir atık olduğu belirtti. İnegöl'de günlük ortalama 200 ton katı atık, depolama alanına götürüldüğünü ifade eden Şen, bu proje ile ilçede katı atık olarak ortaya çıkan 200 ton katı atığın tekrar ilçe ekonomisine geri kazandırılacağını vurguladı.


5 BİN TON ATIK TOPLANDI

Şen,'Projenin ekonomiye katkısının yanı sıra, belediyenin 2009 yılı içerisinde faaliyete geçireceği depolama sahasının da ömrü yüzde 20 artacaktır" diyerek, ilçede ödüllü yarışma şeklinde uygulanan Geri Kazanım Projesi'ne dikkat çekti. Şen; 60 tonu Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen proje kapsamında olmak üzere, 2008 yılında yaklaşık 5000 ton ambalaj atığı toplanarak, ekonomiye geri kazandırıldığını ifade etti. Şen; ayrıca imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.


İLÇE DE EĞİTİM VERİLECEK

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, eğitim faaliyetleri kapsamında oluşturulacak mülakat ekiplerin hane hane gezerek halkı bilgilendireceğini söyledi. Hazırlanacak yönetim planı doğrultusunda da ayrı biriktirilen ambalaj atıkları belirtilen gün ve saatte lisanslı firma marifetiyle toplanacağını ifade eden Şen, 'Eğitim süresince kentteki hanelere; el ilanları, afişler ve ambalaj atığı toplama poşeti dağıtılacak. Cadde ve sokaklara da yeterli sayıda ambalaj atığı toplama konteynırları yerleştirilecek. 2009 yılı itibari ile bu çalışma devam edip tamamlanacak" dedi.

15 yıl önce