|

Gez Konya''yı gör dünyayı

23 Nisan'da hizmet vermeye başlayan 80 Binde Devr-i Alem Parkı, ziyaretçi akınına uğruyor. Parkın Konya ve ülke turizmine katkı sağladığını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 4 ay gibi kısa bir sürede parkı 250 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:34 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Gez Konya''yı gör dünyayı
Gez Konya''yı gör dünyayı

Konya''da 80 bin metrekarelik alana kurulu, Türkiye ve dünyadan ziyaretçisi olan 80 Binde Devr-i Alem Parkı, cazibe merkezi haline geldi. 23 Nisan'da hizmet vermeye başlayan parkı, 4 ay gibi kısa bir sürede 250 bin kişi ziyaret etti. Farklı konseptleri bir arada bulunduran 80 Binde Devr-i Alem Parkı''nın Türkiye''de bir ilk olduğunu söyleyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İstanbul''da bulunan Miniatürk''ten farklı olduğunu belirtti. Başkan Toru, ''İstanbul''da bulunan Miniatürk''te sadece minyatürler var. 80 Binde Devr-i Alem Parkımız ise, 3 kısımdan oluşuyor. Trex Parkı''nda tarih öncesi yaşayan dinozorların maketleri var. Tarihi ve kültürel birikimimizi ifade eden 120 eserin bulunduğu Cihan-ı Türk Abideler Şehri ve çocukların hayal dünyasına katkıda bulunan Pamuk Şekeri Masal Dünyası Parkı bulunuyor. 80 Binde Devr-i Alem Parkı, çocuklarımızın hayal dünyasına, gezerek öğrenmesine katkı sağlıyor. Parkımız farklı konseptlerle tüm yaş gruplarına hitap ediyor. Ayrıca parkımızda yeşil alan, kafeterya ve yakında hizmete geçecek restoranımız da mevcut. Bu haliyle parkımız Türkiye''de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Parkımızı ziyaret eden vatandaşlarımız memnun bir şekilde ayrılıyor'' dedi.

HEDEF YIL SONUNA KADAR 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Parkın 23 Nisan'da hizmete girdiğini belirten Başkan Toru, 4 ay içerisinde parkı yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Parkın; öğrenci, 0-6 yaş arası çocuklar, şehit yakınları, harp malulü ve gaziler ile 65 yaş üzeri vatandaşlara ücretsiz olduğunu söyleyen Toru, ''Hedefimiz yıl sonuna kadar 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak. Parkımızı halkımız yeni yeni öğreniyor. Biz bu sayının önümüzdeki yıl daha da yukarı çıkacağına inanıyoruz'' ifadelerini kullandı. Parkın içerisinde bulunan minyatürler hakkında cihazlar sayesinde Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça ve Almanca dillerinde sesli bilgilendirme yapıldığını belirten Başkan Toru, minyatürlerin başında bulunan tablalarda da eser hakkında kısa bilgi verildiğini söyledi. Parkın Konya ve ülke turizmine katkı sağladığının altını çizen Başkan Toru, vatandaşları parka davet etti. 80 Binde Devr-i Alem Parkı, Meram ilçesi Durunday Mahallesi Dutlu Caddesi üzerinde bulunuyor.


10 yıl önce