|

Gönül projesi Ordu'luların kalbini yeniledi

İstanbul Medical Park Hastanesi'nde görevli uzmanlar, Ordu devlet hastanesinde 150 açık kalp ameliyatı, 2 bin kroner anjiyo tedavisi uyguladı.

İha
00:00 - 11/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 11:20 - 11/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Gönül projesi Ordu'luların kalbini yeniledi
Gönül projesi Ordu'luların kalbini yeniledi

İstanbul Medical Park Hastanesi personeli 13 kişilik ekip, Ordu Devlet Hastanesi'nde 150 hastaya açık kalp ameliyatı, 2 bin hastaya da kroner anjiyo tedavisi uyguladı.

Türkiye'de sadece büyük illerde üniversite hastanelerinde gerçekleştirilen açık kalp ameliyatları Karadeniz'in şirin kentlerinden Ordu'daki devlet hastanesinde büyük bir başarıyla yapılıyor. Ordu Devlet Hastanesi ile İstanbul Medical Park Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmada, Türkiye'nin sayılı kalp doktorlarından Prof. Dr. İsmet Dindar ve 13 kişilik ekibi, anjiyo ve açık kalp ameliyatları ile yüzlerce hastayı yeniden yaşama bağladı. Ordu Devlet Hastanesi'nin en son model teknikcihazlarıyla donatılan 'Açık Kalp Ameliyatı ve Koroner Anjiyo Birimi'nde 5 ayda 2 bin hastaya anjiyo, 150 hastaya açık kalp ameliyatı yapıldı


24 SAAT MÜDAHALE

Medical Park Hastanesi'nden ekibiyle birlikte gelerek memleketi Ordu'da bu hizmeti vermekten mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. İsmet Dindar, uyguladıkları projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. Kalp hastalıkları alanında ilk kez bir devlet hastanesi ile özel bir sağlık kurumunun işbirliğine gittiğini belirten Prof. Dr. Dindar, "Biz buraya birilerinin iddia ettiği gibi Karadeniz'de kalp hastaları grubu var diye gelip çöreklenmedik. Oysa hiç kimse İstanbul'dan kalkıp Ordu'ya gelerek cüzi bir parayla bu işi yapmaz. Bu tamamen sosyal bir projedir. Açıkça söylemek gerekirse proje bizim hayal ettiğimizin önüne geçti. Bugüne kadar 2 bin hastaya anjiyo, 150 kalp ameliyatı gerçekleştirildi. Ordulular artık sokakta rahat yürüyebiliyor, geceleri rahat uyuyabiliyor. Burada kalp hastaları açısından çok önemli olan zaman kavramına müdahale edilebiliyor. Günde kalp krizi geçiren 7-8 hastaya müdahale etme imkanı var. Gecenin 3'ünde dahi kalp krizlerine müdahale edebiliyoruz. Bu boyutuyla Ordu'nun çok şanslıolduğunu ifade edebiliriz" dedi.


3 MİLYON YTL ORDU'DA KALDI

Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atilla Öztürk de iki yıl önce başlattıkları kalp ameliyatlarının yapılmasına yönelik çalışmanın bugün hayata geçmesinden büyük mutluluk duyduklarını, aldıkları sonuçları gördükçe bu mutluluğun katlandığını vurguladı. Anjiyo ve kalp ameliyatlarının başlamasıyla Orduluların büyük şehirlere giderek büyük masraflar ve sıkıntıya katlanıp aldıkları sağlık hizmetini ayaklarına getirdiklerini kaydeden Opr. Dr. Öztürk, "Bir anjiyo tedavisi için maksimum bin YTLharcandığı, bir kalp ameliyatı için ortalama 5 bin YTL masraf yapıldığı düşünüldüğünde, 5 ayda 2 bin anjiyo ve 150 açık kalp ameliyatı ve yan giderlerini de düşünürseniz en az 3 milyon YTL'yi Ordu ili ekonomisine kazandırdık" diye konuştu.

16 yıl önce