|

Gürpınar YİBO'dan halterde Türkiye ikincisi

Van Gürpınar YİBO öğrencisi Yusuf Ertombul, 18-20 Aralık tarihleri arasında Kütahya'da yapılan Türkiye Okullararası Yıldızlar ve Gençler Halter Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi oldu.

Adnan Gül
00:00 - 23/12/2008 Salı
Güncelleme: 18:07 - 23/12/2008 Salı
Yeni Şafak
Gürpınar YİBO'dan halterde Türkiye ikincisi
Gürpınar YİBO'dan halterde Türkiye ikincisi

21 ilden 160 sporcunun katıldığı şampiyonaya Gürpınar YİBO 50, 56, 62, 69 ve 77 Kg da 5 kategoriden oluştu. Gürpınar YİBO öğrencisi 62 Kg Yusuf Ertombul, Gümüş Madalya alarak Türkiye ikincisi, 56 Kg Celal Güvercin Bronz Madalya alarak Türkiye dördüncüsü, 50 Kg Yusuf Çakan Türkiye altıncısı, 62 Kg Recep Urgan Türkiye sekizincisi oldu.

Gürpınar YİBO Müdürü Abdulbaki Aydın konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Okulumuza bu başarıyı tattıran öğrencilerimize ve onları yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca öğrencilerimizin bu başarıları elde etmelerinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Gürpınar Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, Belediye Başkanı Yaşar Fuat Atan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Bilen ve çocukları başarılarında en büyük payı olan ve hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen Milli Antrenör Cihan Ertunç'a teşekkür ediyorum" dedi. Abdulbaki Aydın daha öncede olduğu gibi bundan sonrada Gürpınar YİBO'nun sporda ve eğitimin diğer dallarında başarılara imza atacağını söyledi.

15 yıl önce