|

Güzelyalı-Yenikapı 1 saat 15 dakika

İDO satın aldığı Osmangazi Feribotu ile Yenikapı'ya yapılan tarifeli seferler dün sabah başladı. Araç 75 YTL, araçta sürücü haricindeki yolcular 15 YTL ve araçsız yolcuların 20 YTL ücretle taşındığı feribotlarla Güzelyalı-Yenikapı arası 1 saat 15 dakikaya iniyor.

İha
00:00 - 27/04/2007 Cuma
Güncelleme: 17:51 - 27/04/2007 Cuma
Yeni Şafak
Güzelyalı-Yenikapı 1 saat 15 dakika
Güzelyalı-Yenikapı 1 saat 15 dakika

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya'nın Güzelyalı beldesinde inşa edilen feribot iskelesinden, İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (İDO) satın aldığı Osmangazi Feribotu ile Yenikapı'ya yapılan tarifeli seferler dün sabah başladı.

İDO'nun belirlediği sabah ve akşam saatlerinde karşılıklı olarak günde 3 defa yapılacak seferler, ilk günden yoğun ilgi gördü. Her gün sabah saat 07. 30, akşam 17. 30 ve 21. 00'de karşılıklı olarak yapılacak feribot seferlerinin ilk gününde bütün seferlerde araç ve yolcu koltuklarının satıldığı belirtildi. Araç 75 YTL, araçta sürücü haricindeki yolcular 15 YTL ve araçsız yolcuların 20 YTL ücretle taşındığı feribotlarla Güzelyalı-Yenikapı arası 1 saat 15 dakikaya iniyor. Seferlerin ilk gününe ise, aracını Güzelyalı feribot iskelesine park ederek gitmek isteyen vatandaşların otopark sıkıntısı yaşaması damgasını vurdu. 3 belediye otobüsü ile birkaç taksinin bulunduğu toplu ulaşım peronlarının, yolcu araçları için ayrılan otoparkın 2 katı büyüklüğünde olması ve toplu ulaşıma ilgi gösterilmemesi, aracını bırakmak isteyenlere sıkıntı yaşattı. Aracını bırakıp gideceklerin fazla olması sebebiyle, 90 araçlık otopark kısa sürede dolduğundan, vatandaşlar Güzelyalı beldesinde parkyeri aradı. Otobüs peronları ve taksiler için ayrılan yerin 4'te 1'lik kısmında araç bulunup diğer yerlerin boşta olması ise vatandaşların düzenlemedeki hataya tepki göstermelerine sebep oldu. Vatandaşlar, kullanılmayan otobüs ve taksi peronlarının otopark kullanımına açılmasını istedi.


Yolcu salonunda bine yakın vatandaş gemiye binmesine rağmen güvenlik kapıları ve kontrollerde bir sıkıntı yaşanmadı. Vatandaşlar, ilk günden yüzde 100 doluluk oranına ulaşan Güzelyalı Yenikapı seferlerinde 10. 00-11. 00 saatleri arasında 4. bir sefer konulmasını talep etti. Yenikapı'dan karşılık olarak kullanılacak Orhangazi Feribotu gelene kadar, seferlerin Osmangazi ile birlikte Adnan Menderes ve Turgut Özal feribotları ile yürütüleceği öğrenildi. Bu arada daha önce sabah saat 07. 30'da Mudanya İskelesi'nden kalkan deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

17 yıl önce