|

İEÜ''nin yüzer iskelesi görücüye çıktı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlilerinin tasarladığı yüzer iskele törenle açıldı. Prototip aşamasında bulunan yüzer iskele, her birinin ayrı amacı olan 8 modülden oluşuyor.

Vahap Dabakan
00:00 - 21/09/2014 Pazar
Güncelleme: 12:45 - 21/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
İEÜ''nin yüzer iskelesi görücüye çıktı
İEÜ''nin yüzer iskelesi görücüye çıktı

Türkiye''deki kıyı şeritlerinin kullanımını çeşitlendirmeye yönelik tasarlanan yüzer iskele, Pasaport''ta düzenlenen törenle açıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlileri Gudjon Erlendsson, Can Sucuoğlu ve Elif Ensari ile İEÜ Mimarlık Bölümü mezunu Ertunç Hünkâr tarafından tasarlanan yüzer iskele, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı''nın (İKSV) düzenlediği 2. İstanbul Tasarım ve Mimarlık Bienali''nde sergilenmek üzere tasarlandı.

KOCAOĞLU''NA ÇAĞRI

İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, 2. İstanbul Tasarım ve Mimarlık Bienali''nin, bu yıl ''tuzlu su'' temalı olacağı için böyle bir proje geliştirildiğini söyledi. Projeyi çok ilginç buldukları için destekleme kararı aldıklarını dile getiren Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocaoğlu''na ''Hepimizin bildiği gibi Aziz başkanımızın da deniz kıyılarının kullanımıyla ilgili şu günlerde bir proje üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu prototip ona da belki bir fikir verebilir'' şeklinde çağrıda bulundu.

''UCUZ VE EĞLENCELİ''

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Gudjon Erlendsson ise Ekrem Demirtaş ve İzmir Ticaret Odası''na destekleri için teşekkür ettiğini belirterek, tasarladıkları yüzer iskele ile ilgili bilgi verdi. Erlendsson, bu projede şehir ve deniz arasında bir bağ kurmak istediklerini ifade ederek, ''Ucuz ve eğlenceli bir kompleks olsun diye uğraştık. Bu projede bir dizi modül yer alıyor ve her modül kendi fonksiyonuna sahip. İnsanlar burada eğlenceli vakit geçirebilirler'' dedi.

8 MODÜLDEN OLUŞUYOR

2. İstanbul Tasarım ve Mimarlık Bienali kapsamında ''Sınırlar ve Komşular'' sergisi içinde yer alacak proje, Türkiye''nin kıyı kentlerinin denizle kurdukları ilişkiye dair alternatif üretmeyi amaçlıyor. Su üzerinde 32 metrekarelik bir alan kaplayan yüzer iskele, 4 metrekarelik 8 modülden oluşuyor. Modüller, Dinlence, Balıkçılık, Okuma, Foto, Serinleme, Güneşlenme'' isimleriyle anılıyor. İzmir Ticaret Odası''nın deniz tarafında kıyıya bağlanan yüzer iskele Eylül ayı sonuna kadar her gün saat 09.00 ile 19.00 arasında kullanıma açık olacak.


10 yıl önce