|

İhaleye kimse girmeyince servissiz kaldılar

Koyulhisar ilçesine bağlı Aksu köyünde yaklaşık 40 öğrenci, taşıma ihalesine katılım olmaması nedeniyle evlerinden yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıktaki okula traktör römorkunda taşınıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Battal Akman, "Bakanlık onayı geldikten sonra tekrar ihaleye çıkacağız ve buradaki öğrencilerimizi taşıyacağız" dedi.

Aa
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:25 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İhaleye kimse girmeyince servissiz kaldılar
İhaleye kimse girmeyince servissiz kaldılar

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Aksu köyünde yaklaşık 40 öğrenci, taşıma ihalesine katılım olmaması nedeniyle evlerinden yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıktaki okula traktör römorkunda getirilip götürülüyor. İlçe merkezine 57 kilometre uzaklıkta bulunan Aksu köyündeki okulda yaklaşık 200 öğrenci eğitim görüyor. Merkez, Ecek, Kabaoğlu ve Eskiköy mahalleleri olmak üzere 4 yerleşim biriminden oluşan köydeki okula bazı öğrenciler yürüyerek, evi uzak olan bir grup öğrenci ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan ihaleye katılım olmaması nedeniyle traktör römorkunda taşınarak gidip geliyor. Merkez Mahalle'de bulunan Aksu Köyü İlkokulu/Ortaokulu'na en uzak yerleşim yeri olan Ecek Mahallesi'ndeki veliler, çocuklarını servis aracı olmadığı için traktör römorkunda okula taşıyor. Veliler, bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşmasını istiyor. Öğrencileri traktörle okula getiren köy sakinlerinden Ayhan Aksu, "Öğrenciler, okula gitmek için römorka biniyor çünkü okul servisimiz yok. Servis aracı olmadığı için ben veya traktörü olan arkadaşlarımız öğrencilerimizi okula götürüyoruz. Akşam çıkışta ise kim rastlarsa o da traktöre bindirip çocukları evlerine getiriyor" diye konuştu. Evi okula uzak olan çocukların yağışlı havalarda yürümek zorunda kaldığını vurgulayan köy sakinleri, bu sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.

TAŞIMA İHALESİNE KATILIM OLMADI

Koyulhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Battal Akman ise öğrencilerin taşınması için iki kez ihale yaptıklarını ancak katılımın olmadığını aktardı. Taşıma sorunu nedeniyle öğrencileri Aksu İlkokulu'na ve ilçe merkezindeki Münire-Mustafa Aydoğdu Yatılı Bölge Okulu'na (YİBO) yerleştirdiklerini bildiren Akman, velilerin çocuklarını köye uzak olması nedeniyle YİBO'ya vermek istemediklerini kaydetti.

YEREL İMKANLARLA ÇÖZÜM BULACAĞIZ

Velilerin, köydeki öğrencilerin taşımasını, yeme ve içmesini kendilerinin karşılayacağını söylediğini belirten Akman, şunları kaydetti: "Aksu köyü Kabaoğlu Mahallesi normalde taşıma kapsamında değildi. Bölgemiz deprem fay hattında olduğu için Kabaoğlu Mahallesi'ndeki ilkokula eylül ayında yıkım kararı çıktı. İhale süreçleri de bu dönemde tam anlamıyla bitmişti. İhale süreci bittiği için burayı ihale etmek amacıyla valilikten olur aldık. Bakanlık onayı geldikten sonra tekrar ihaleye çıkacağız ve buradaki öğrencilerimizi taşıyacağız. Eğer ihaleye yine giren olmazsa öğrencilerimizi YİBO'ya yerleştireceğiz ya da yerel imkanlarla çözüm bulmaya çalışacağız. Taşıma yönetmeliğine göre yapacağımız ihale olmazsa yerel imkanlarla, belediye olsun, Sosyal Yardımlaşma Vakfı olsun kaynak aktararak çocukları mağdur etmeyeceğiz." Akman, Kabaoğlu ve Eskiköy mahallerindeki öğrencilerin taşınması için Milli Eğitim Bakanlığından gelecek onayı beklediklerini dile getirdi.

9 yıl önce