|

'İktidar yerel yönetimlerden geçer'

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Eğer ilk basamakta başarılı olamazsanız kişisel olarak da parti olarak da daha üst görevlere, ülke yönetimine gelemezsiniz. Bu sebeple yerel yönetimler önemlidir" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 27/02/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:28 - 27/02/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
'İktidar yerel yönetimlerden geçer'
'İktidar yerel yönetimlerden geçer'

AK Parti Denizli Yerel Yönetimler Şurası'nda konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, iktidara giden yolun yerel yönetimlerden geçtiğini söyledi. "Yerelde başarılı iseniz ülke yönetiminde de bu millet sizi baş tacı eder" diyen Başkan Zolan, belediyeler AK Parti'nin doğduğu CHP'nin ise battığı yerler olduğunu belirten Başkan Zolan, "Yerel yönetim sınavından geçemeyen, çakan CHP'ye bu millet ülkeyi de asla teslim etmez" dedi. AK Parti Denizli İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Şurası'nı Anemon Otel'de gerçekleştirdi. AK Parti İl Yönetimi adına İl Başkanı Avni Örki'nin ev sahipliği yaptığı şuraya AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Sekmen, Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ilçe, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti Denizli Yerel Yönetimler Şurası'nda konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, iktidara giden yolun yerel yönetimlerden geçtiğinin altını çizdi. Zolan, "Yerel yönetimler önemli. Yerel yönetimler demokrasinin başladığı yerlerdir, ilk ayağıdır. Demokrasilerde siyasette yerel yönetimler aynı zamanda en zor noktadır. Çünkü halkla 24 saat temas halindesinizdir. Onların ihtiyaçlarını gidermek sorunlarına anında çözüm üretmek zorundasınız. Onun içi yerel yönetimler demokrasinin başlangıcı ilk basamağıdır. Burada başarılı olmak zorundasınız. Eğer ilk basamakta başarılı olamazsanız kişisel olarak da parti olarak da daha üst görevlere, ülke yönetimine gelemezsiniz. Bu sebeple yerel yönetimler önemlidir." dedi.


DENİZLİ ADETA KABUK DEĞİŞTİRDİ

Başkan Zolan, "Denizli kent merkezinde bizler köylerimizde İl Genel Meclisimiz dokunulmadık yer bırakmadık. Bu sebeple İl Genel Meclisi'nde görev yapan tüm arkadaşlarımıza ilçe, belde belediye başkanlarımıza kıt kaynaklarla olağan üstü gayret göstererek büyük işler başardıkları için teşekkür ediyorum. Bu kısıtlı kaynaklar ile önemli işlere imza atıyorlar. Bizim hizmet anlayışımız, sevdamız, insana olan saygımız o kıt kaynakları daha verimli kullanabilme kabiliyetimiz güzel işler ortaya çıkarmıştır. Biz de Denizli Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. 2004 yılına baktığımızda Denizli birçok çevre il ve ilçeye imrenirken Denizli'nin dışarıdaki imajı ile kentsel gelişimi birbirini tutmuyordu. Geçen 7 yıllık süreçte Denizli adeta kabuk değiştirdi. Denizli'nin dokunulmadık yerini bırakmadık. Çalıştığımızı bu kentte yaşayan herkes gördü." şeklinde konuştu.


12 yıl önce