|

İlkadım'da yıl sonu sergili final

İlkadım Unkapanı Kültür Merkezinde gerçekleşen Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu sergisi, sanat severlerin beğenisine sunuldu. Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Kurslarda eğitim gören kursiyerlerimizin el emeklerini kazanca dönüştürmeleri bizim en büyük arzumuzdur" dedi.

Emre Ayaz
00:00 - 1/06/2012 Cuma
Güncelleme: 16:52 - 1/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
İlkadım'da yıl sonu sergili final
İlkadım'da yıl sonu sergili final

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliği ile Unkapanı Kültür Merkezinde gerçekleşen Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu sergisi Başkan Demirtaş'ın Kurdele Kesimi ile sanat severlerin beğenisine sunuldu.

Unkapanı Kültür Merkezinde görücüye çıkan Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Eşi Lütfiye Demirtaş, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, İlkadım Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Batuhan Örs, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Necmi Çamaş, Halk Eğitim Müdür Yardımcıları Mustafa Efe, İsmail Okutan, Abdullah Şirin, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, kursiyer ve yakınları katıldı.

Açılış öncesinde Başkan Demirtaş, Unkapanı Kültür Merkezi'nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

SERGİNİN HAZIRLIĞI BİR YIL SÜRDÜ

Bayanların el emeğinin kazanca dönüşmesi ve aile ekonomisine katkı sağlamalarında belediye olarak her zaman destek verdiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren el sanatları kurslarında eğitim gören kursiyerlerimizin el emeklerini kazanca dönüştürmeleri bizim en büyük arzumuzdur." dedi.

El emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktığı sergiyi gezerek kursiyerlerden bilgi alan Başkan Demirtaş ' El emeği ile göz nurlarını akıtan kursiyerlerimiz olmak üzere sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu

Kurdele kesiminin ardından davetliler, kursiyerlerin el emekleri ortaya çıkardığı ürünleri gezdi. Kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları ürünler ziyaretçiler ve sanat severlerden tam not aldı. Çivi ile telin dansı olarak nitelendirilen filografi, sabun süslemeleri, tel kırma, ahşap boyama, resim, giyim, ev mefruşatı, makine ve el nakışı, iğne oyası, hat ve tezhip gibi 24 farklı branştan oluşan Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisinde 750 öğrenci eğitim gördü.

DEFİLE VE MODERN DANS İLGİ GÖRDÜ

Yapılan Defile ve İlkadım Belediyesi Modern Dans Grubunu Dans şovu sergiye katılan katılımcılar tarafında ilgiyle izlendi. Sergiye katılan katılımcıların ilgi odağı olan Defile ve Modern Dans Şov'u katılımcıları mest etti. Aşcılık kursunda eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu pastayı kesen Başkan Demirtaş'a Unkapanı Kültür Merkezi sorumlusu Rükiye Çamaş tarafından Çini üzerine yapılan porselen tabak hediye edildi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, çivi ile telin dansı diye nitelendirilen "Filografi" sanatında yapılmış olan Türk Bayrağını, MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç'a taktim etti.

12 yıl önce