|

'İnsanlık el ele, bayram o bayram ola'

Tekirdağ'da ikinci kez düzenlenecek Sevgi Dili Türkçe Olimpiyatları'nın basına tanıtım toplantısı yapıldı. Vali Kemelek, dünya çocuklarının Türkçe'yi çok iyi konuştuklarını görmenin gurur verici olduğunu dile getirdi. TASİAD Başkan Yardımcısı Taşkıner ise olimpiyatların 'İnsanlık El Ele, Bayram O Bayram Ola' sloganı ile düzenlenmekte olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 1/06/2012 Cuma
Güncelleme: 16:45 - 1/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
'İnsanlık el ele, bayram o bayram ola'
'İnsanlık el ele, bayram o bayram ola'

Türkçenin Dünya ülkeleri arasında gelişip yayılmasının Türk dilinin önemini bir defa daha ortaya koyduğunu belirten Vali Zübeyir Kemelek, Türkiye'de 10.'su, Tekirdağ'da ise 2.'si düzenlenecek Sevgi Dili Türkçe Olimpiyatları'nın ülke ve Tekirdağ adına önemli bir hareket olduğunu söyledi.

Tekirdağ Valiliği himayesinde, Tekirdağ ve Çerkezköy belediyelerinin katkıları, TÜRKÇEDER, TASİAD ve ÇESİAD Dernekleri organizasyonu ile Sahil Festival alanında düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları basına tanıtım toplantısı Vali Zübeyir Kemelek'in katılımıyla Rodosto Otelde yapıldı.

Türkçe Olimpiyatları ile ilgili tanıtım gösterimi sonrası konuşan Vali Kemelek, 10 yıldır ülkemizde yapılan Türkçe olimpiyatlarında dünya çocuklarının Türkçeyi çeşitli dallarda çok iyi konuştuklarını görmenin gurur verici olduğunu belirterek, "Dilimizi böylesi konuşan bu çocuklarımızı biz de bağrımıza basıyoruz" dedi.

TASİAD adına konuşan Başkan Yardımcısı Özkan Taşkıner Tekirdağ 2. Türkçe Olimpiyatı düzenlemeleri ile ilgili yaptığı açıklamada; Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 'İnsanlık El Ele, Bayram O Bayram Ola' sloganı ile düzenlenmekte olduğunu söyledi.

OLİMPİYATLARA 135 ÜLKE KATILIYOR

Bugün dünyanın yaklaşık 140 ülkesinde faaliyet gösteren Türk okullarının, bulundukları iklimlerde aynı istikamette hizmet verdiklerini, Güzel ülkelerinden arkalarına bile bakmadan giden fedakâr öğretmenlerin, gittikleri ülkelerin dillerini, kültürlerini bilmedikleri, o ülkeler hakkında seminer, eğitim de almadıklarını vurgulayan Taşkıner, bugün dünyanın 135 ülkesinden olimpiyatlara katılım olduğunu ifade etti.

Çabanın Türkiye'ye yansımasının ise bu yıl 10.su düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda görüldüğünü ifade eden Taşkıner, Tekirdağ'da sahne alacak olan Turne ekibinde Amerika'dan, Kenya'ya; Bangladeş'ten Fransa'ya, Güney Afrika'dan Uganda'ya, Irak'tan Arnavutluk'a kadar 22 ülkeden 100'e yakın çocuk şarkı, halk oyunu ve özel becerileri ile muhteşem gösteri sunacaklarını belirtti.Tanıtım toplantısında; Tekirdağ Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, Ticaret Borsası Başkanı, Sponsor Firma Temsilcileri ile dernek yöneticileri katıldılar.


12 yıl önce