|

Isparta'daki şehit ve gazilere valilik desteği

Vali Ali Haydar Öner, Isparta'daki hava kirliliğinin önlenmesi için doğalgaz kullanımının teşvik edileceğini belirtti. Öner, her mahalleden bir yoksul aile ile 10 gazi ve şehit yakınının tesisatının da SYDV tarafından döşeneceği müjdesini de verdi.

Aa
00:00 - 6/02/2009 Cuma
Güncelleme: 17:44 - 6/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
Isparta'daki şehit ve gazilere valilik desteği
Isparta'daki şehit ve gazilere valilik desteği

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, doğal gaz kullanımını teşvik amacıyla her mahalleden bir yoksul aile ile 10 gazi ve şehit yakının doğal gaz tesisatı döşemesinin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) karşılanacağını bildirdi.

Vali Öner, İl Genel Meclisinde yaptığı konuşmasında, Isparta'daki hava kirliliğinin ciddi potansiyele ulaştığını belirterek, hava kirliliğinin doğal gaz kullanımıyla azalacağını söyledi. Isparta'ya doğal gaz girmesine rağmen yeterince kullanılmadığını kaydeden Vali Öner, bu konuda teşvik çalışmaları yapacaklarını bildirdi.


KİRLİLİK ÖNLENECEK

Vali Öner, Isparta'da meteorolojik verilerin ve rüzgar hızının beklenen ölçüde olmaması nedeniyle hava kirliliği yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Kirliliği aşmak için bir yandan kömürün kalitesi, ateşçilerin eğitimive bunun denetimi çalışmaları yürütülürken bir yandan da en temiz ısınma yöntemi olan doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılmasına çalışıyoruz. İlimize doğal gaz hizmeti yeni gelmiş durumda, ancak abone sayısı yetersiz. Bir yandan bukampanyaya destek vermek, bir yandan da yoksul vatandaşlarımızın kömür yerinedoğal gazla ısınmalarını teşvik etmek bakımından her mahallede bir yoksul ailenindoğal gaz tesisat bedelinin vakfımızca karşılanması, ayrıca şehit ve gaziailelerimize minnet borcumuzun bir ifadesi olarak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği yönetiminin belirleyeceği ekonomik durumu iyi olmayan 10 aileye de doğal gaz tesisbedelinin vakfımızca karşılanması için çalışma başlattık."

Vali Öner, bu ailelerin daha hijyenik koşullarda daha yüksek yaşamkalitesiyle yaşamasına katkıda bulunacaklarını, böylece hava kalitesinin deiyileştirileceğini ifade etti. Öner, imkanlar ölçüsünde bu çalışmayı daha dagenişletebileceklerini belirtti.

15 yıl önce