|

İTO'ya Ankara''dan destek sözü

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş başkanlığındaki İTO heyeti, Ankara''da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım ile görüştü. İzmir ve Oda üyelerinin sorunlarının iletildiği ziyarette, söz konusu talepler için destek sözü alındı.

Vahap Dabakan
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:27 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İTO'ya Ankara''dan destek sözü
İTO'ya Ankara''dan destek sözü

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yılmaz, 50. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Cemal Elmasoğlu, İzmir Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı ve 50. Meslek komitesi Komite Başkanı Taşkın Dalay, Anadolu ve Trakya Doğalgaz Santralleri Derneği (DOĞSANT) üyeleri ile birlikte Ankara''da temaslarda bulundu. Heyet, AK Parti İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım''dan tarifeler ve limanla ilgili destek sözü aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, doğalgaz santrallerinin sorunlarını titizlikle değerlendireceğini ifade etti.

'TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRECEĞİZ'

Bakan Taner Yıldız''a, doğalgaz santrallerinin önemli zorluklar içinde olduğunu ve ödeme güçlüğü çektiğini aktaran Demirtaş, ''Bugünlerde dert çok, biz de size dert anlatmaya geldik'' dedi. Demirtaş, DOĞSANT üyelerinin toplam kurulu güç kapasitesinin 3 bin Megawatt'a yakın olduğunu, yeni üyeler ile birlikte bu kapasitenin daha da artacağına dikkat çekerek, ''Organize Sanayi Bölgeleri olarak her bölgede santral kurmayı gündeme aldık ancak maliyetlerin yüksek olması nedeniyle santraller kendi OSB''lerine dahi elektrik veremedi. Sektör kurak bir sezonda ancak Bakanlıkça alınacak önlemler sonunda tüm sektörün gelir elde edeceğine inanıyoruz'' dedi. DOĞSANT üyelerinin sorunlarını dinleyen Bakan Yıldız da, ''Ziyaretinizden öncesi ve sonrası arasında mutlaka bir fark olacak. Her sorunu titizlikle değerlendireceğim'' diye konuştu. Bakan Yıldız, piyasaların şeffaflığı ile ilgili endişeler konusunda, Bakanlığın her resmi başvuruya cevap verdiğini, bilgi almak istenildiğinde Bakanlığa resmi yazı yazılması durumunda sürecin tüm detayları ile paylaşıldığını belirtti.

BİNALİ YILDIRIM''DAN TAM DESTEK

AK Parti İzmir Milletvekili ve T.C. Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Binali Yıldırım'ı da ziyaret eden Demirtaş, kruvaziyer turizminin geliştirilebilmesi için yapılması gereken çalışmaların yer aldığı raporu Yıldırım''a sunarak destek istedi. Demirtaş ayrıca, İzmir Yarımada''da su ürünleri ihtisas organize sanayi bölgelerinin kurulması, İzmir balık halinin Güzelbahçe''de deniz kenarına taşınması, pasaport yat limanı projesi ve ticaret odalarının kentsel dönüşüm projelerinde yer alması konularında da, Yıldırım''dan destek istedi. Binali Yıldırım da, kruvaziyer gemiler için pilotaj, römorkör, fener, sahil sıhhiye ve liman ücretlerinin uygun hale getirilmesi ve ücretlerde yeniden değerlendirme yapılması konusunda çalışma yapacağını ifade etti. Yıldırım ayrıca, pasaport limanı dalgakıran projesi, Balık Hali''nin deniz kenarına taşınmasıyla da ilgileneceğini belirtti.

'İHRAÇ ETMEMİZ GEREKİYOR'

İTO heyeti ayrıca Gümrük ve Ticaret Müsteşarı Ziya Altunyaldız ile de görüştü. Bilgi ve teknoloji üretiminin önemine dikkat çeken Demirtaş, ''Artık çağımız bilgi ve teknoloji çağı. 2023''te 100 milyar dolar ihracata İzmir''in katkı koyabilmesi için bilim ve teknoloji üretip ihraç etmemiz gerekiyor'' dedi.


10 yıl önce