|

İzmir'in EXPO 2020 adaylığına tam destek

İzmir EXPO 2020'ye emin adımlarla ilerliyor.Günay, “Biz hükümet olarak her türlü siyasi kaygının ötesinde İzmir'in EXPO adaylığını bütün içtenliğimizle destekliyoruz. Sayın Başbakan başta Sağlık Bakanımız, İzmirli milletvekillerimiz, Ulaştırma ve bizim bakanlığımız bütün gücümüzle bu projenin arkasındayız” dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 17:15 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
İzmir'in EXPO 2020 adaylığına tam destek
İzmir'in EXPO 2020 adaylığına tam destek

Uluslararası Sergiler Bürosu (EXPO) Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscartales beraberinde İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ziyaret etti. Bakanlığın Ulus'taki binasında gerçekleşen ziyarette, EXPO 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye Baş Delegesi Büyükelçi Murat Ersavcı da bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İzmir'in EXPO adaylığı ile ilgili daha önce bir hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Türkiye'nin ve İzmir'in bu kez başarıya ulaşmak konusunda her türlü kararlılığı sergileme niyetinde olduğunu vurgulayan Bakan Günay, “Biz hükümet olarak her türlü siyasi kaygının ötesinde İzmir'in EXPO adaylığını bütün içtenliğimizle destekliyoruz. Sayın Başbakan başta Sağlık Bakanımız, İzmirli milletvekillerimiz, Ulaştırma ve bizim bakanlığımız bütün gücümüzle bu projenin arkasındayız” dedi.

İzmir'de EXPO adaylığının sahiplerinin İzmir'in kendisi olduğunu ifade eden Günay, “İzmir'in valisi, belediye başkanı, sivil toplum kuruluşlarının bütün temsilcileriyle İzmir'in EXPO adaylığı sivil bir girişimdir. Biz bu girişimin emrindeyiz. Bu kez onlar ve siz İzmir için ne yapmamızı istiyorsanız hepsini yerine getirmeye çalışacağız. Siz İzmir'in dostu birisiniz. Sizin İzmir'le ilgili bilginize ve dostluğunuza çok güveniyor ve önem veriyoruz” diye konuştu.


LOSCARTALES: İZMİR VE TÜRK DOSTUYUM

EXPO Genel Sekreteri Vicente Gonzales Loscartales de Bakan Günay'a kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti. Türkiye'nin 2015'teki hayal kırıklığının ardından 2020 için çok iyi hazırlandığını dile getiren Loscartales, “Tabii ki sizin önderliğinizde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti de EXPO alanıyla ilgili sorunu çözdü ve çözmeye devam ediyor. Oylama dönemine kadar olan önümüzdeki 1,5 yılda iki şeye odaklanabiliriz. Birincisi projenin kendisi, ikincisi de EXPO alanı” dedi. Başbakan Erdoğan'ın da projeye olan inancını ve desteğinin süreceğini ifade ettiğini kaydeden Loscartales, projede sivil toplumun, hükümetin desteğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzmir ve Türk dostu olduğunu vurgulayan Loscartales, “Bu projeyle ilgili ne zaman bana ihtiyacınız olursa ben elimden ne gelirse yapmaya hazırım” dedi.


MEHMET ÖZ DE KATILACAK

İzmir Valisi ve EXPO Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç ise EXPO 2015 sürecinin tamamlanmasının hemen ardından 2020 için çalışmaya başladıklarını bunun için adaylığını açıklayan ilk kent olduklarını belirterek, bugün yapılan temaslarda Loscertales ile yaptıkları çalışmaları paylaştıklarını söyledi.Paris'te 12 Haziran'da yapılacak ikinci sunumda heyete Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın refakat edeceğini dile getiren Kıraç, “Sunuma, Türkiye'nin dünyada sağlık sektöründeki en önemli yüzlerinden biri olan Mehmet Öz de katılacak” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Günay, Loscartales'e İznik çinisi bir pano ve bakanlığın yayınlarından bir kitap hediye etti.



12 yıl önce