|

Karşıyaka''nın filizleri yeşeriyor

Karşıyaka Belediyesi tüm belediyelere örnek oluşturacak bir projeyi hayata geçiriyor. ''Karşıyaka Filizleri, her apartman ile bir öğrenci okutuyoruz'' adı altıyla oluşturulan proje ile Karşıyaka Belediyesi önderliğinde birleşen apartman yöneticileri, apartman sakinlerinin desteği ile bir öğrenci okutacak.

Vahap Dabakan
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:21 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Karşıyaka''nın filizleri yeşeriyor
Karşıyaka''nın filizleri yeşeriyor

Karşıyaka Belediye Başkanlığını 30 Mart yerel seçimlerinde kazanan CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, üniversite öğrencileri için bir süredir üzerinde çalıştıkları eğitim bursunun tanıtımını yaptı. İzmir'deki haber ajansları, gazete ve televizyonların temsilcilerinin yanı sıra, eğitim yazarı Abbas Güçlü'nün de katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Hüseyin Mutlu Akpınar, göreve geldiklerinde ilçeyi halkla yöneteceklerini dile getirdiklerini ve küçük dokunuşlarla sorunları çözdüklerini söyledi. Eğitime her zaman destek verdiklerini, ekonomik koşullar nedeniyle okuyamayan öğrencilerin, maddi zorluk çeken ailelerin yanında olduklarını ifade eden Akpınar, gençlere ücretsiz eğitim imkânı sağlayan Karşıyaka Gençlik Merkezi'ne (KARGEM) gelen çocukların üniversite sınavlarında başarılı olduğunu ancak bazı sorunlar nedeniyle üniversite hayatını devam ettirmede sıkıntı çektiğini dile getirdi. Akpınar, ''Bildiğiniz gibi belediyeler üniversite öğrencilerine burs veremiyor. Makama gelen, sokakta rastladığımız Karşıyakalılar hep öğrencilere destek vermek istediklerini belirtiyorlardı. Bizde bunu değerlendirerek Karşıyaka halkıyla birlikte bir sosyal destek projesi oluşturalım dedik ve bir pilot bölge seçtik. Bu pilot bölgede de153 tane apartman yöneticisini bir araya getirerek toplantı yaptık. Her apartmanın bir öğrencisi var diye bir slogan bulduk. Apartman yöneticilerimizde bu projeye sahip çıktılar. Şimdi Karşıyaka''da şu ana kadar 513 tane öğrenciye biz üniversite bursu veriyoruz. Burada Karşıyaka halkının duyarlılığı ön plana çıktı. Türkiye''de belki de ilk defa bir ilçe ve ilçe halkı bir araya gelerek örgütlendi ve bir öğrenci okutacak.'' diye konuştu.

''TÜM OLANAKLAR SAĞLANACAK''

Öğrencilere sadece burs vermekle kalmayıp üniversite hayatları boyunca bütün olanakları sağlayacaklarının müjdesini veren Akpınar, ''Proje kapsamında; Karşıyaka''da ikamet eden ve ailesi maddi zorluk yaşayan üniversite öğrencilerimize 10 ay boyunca, aylık 300''er lira burs vermeyi öngördük. Bu öğrenciler sadece üniversite için burs almakla kalmayacak, üniversite hayatları boyunca tüm ihtiyaçlarını giderecek bir organizasyon oluşturuyoruz. Staj, ardında iş, yurtdışı, yüksek lisans… Yani eğitime başladığı günden bu yana o çocuğumuz Karşıyaka halkının, o apartmanın çocuğu olacak.'' diye konuştu. Başkan Akpınar, projenin sekteye uğramaması için apartman yöneticileriyle aralarında samimiyet protokolü imzalayacaklarını, belediyenin sadece bu süreci takip edeceğini kaydetti. KARGEM eğitiminin ardından Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan görme engelli Serdar Fırtına ise gelecek nesillere büyük katkı sağlayacağına inandığı projeyi çok beğendiğini söyledi. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da proje hakkındaki görüşleri sinevizyonda yayınlandı. Kılıçdaroğlu, projeyi ve buna katkı verenleri tebrik etti.


10 yıl önce