|

Kartepe camilerinde görüntülü vaaz sistemi

Kartepe Müftülüğü' nün girişimleriyle başlatılan görüntülü vaaz sisteminin ilk test uygulaması başarılı geçti. Kartepe Müftüsü İsmail Gülşen belediyeye teknik yardımlarından dolayı teşekkür ederek sistemin internet aracılığıyla yayılacağı müjdesini verdi.

Yeni Şafak
00:00 - 5/09/2009 Cumartesi
Güncelleme: 15:54 - 5/09/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Kartepe camilerinde görüntülü vaaz sistemi
Kartepe camilerinde görüntülü vaaz sistemi

Kartepe Müftülüğü ilçe genelinde aşamalı bir sistem ile evlere kadar gireceği görüntülü vaaz ve ezan sisteminde ilk test uygulamasını başarıyla gerçekleştirdi. İlk etapta camilerden başlayacak projede görüntülü merkezi vaaz ve ezan sistemine geçiş için alt yapı hazırlıkları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmalara destek verenlere teşekkür etmek isteyen Kartepe Müftülüğü ve Köseköy Merkez Camii Dernek yönetimi iftar yemeği düzenledi.

Kartepe Müftülüğü ilçe genelinde teknolojiyi kullanarak her eve girmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda sistemin ilk merkezi, Köseköy Merkez Camii olarak belirlendi. Ali Aydınlı'nın başkanlığını yaptığı Köseköy Merkez Camii Dernek Yöneticileri Şükrü Demirci, İbrahim İpekçi, Vural Cirit, Nedim Yavuz'dan oluşan yönetiminin iftar yemeği, Köseköy Tarakçıoğlu Lokantası'nda verildi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Müftü İsmail Gülşen, Köseköy eski Belediye Başkanı Selahattin Altınkaya, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Kayabaş, eski Dernek Başkanı Ahmet Filiz ve Harita Mühendisi Cavit Kuzu ve cemaatten oluşan bir davetli grubu hazır bulunduğu iftar yemeğinde duayı İlçe Müftüsü İsmail Gülşen yaptı.

İftar yemeği ardından Kartepe Müftüsü İsmail Gülşen ile Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Merkez Camii'nde yapılan çalışmaları inceledi. Kartepe Müftüsü İsmail Gülşen, Türkiye'de örnek olan ve belki de ilk uygulama ile camilerde analog sitemden çıkılarak digital sisteme geçeceklerini belirtti. Gülşen, “Göz göze temasın iletişimde daha etkili olmasından hareketle teknoloji kullanılarak ilçemizdeki camilerde görüntülü vaaz ve ezan sistemi uygulamasına belediyemizin desteği ile geçmeyi hedefliyoruz. Test uygulamalarının başarılı geçtiği çalışmaların ileriki aşamalarda evlere kadar internet aracılığıyla girerek bayan kardeşlerimizi de bu görüntülü sistemine dahil etmiş olacağız” dedi. Test uygulamasında merkezden Park Camii'ne sinyaller başarıyla ulaştırıldığını gören Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, “Camiler toplumsal huzurun sağlandığı mekanlardır. Halkımızla daha etkili bir iletişim kurulması adına müftülüğümüzün talebi doğrultusunda bu cihazları temin edip teslim ettik.” dedi.

15 yıl önce