|

Kaşkaldere hayat buluyor

Körfez ile Derince ilçelerinin sınırını oluşturan Kaşkaldere, Kocaeli Büyükşehir'in yeni projesiyle hayat buluyor. Yürüyüş yolları, ağaçlandırma çalışmaları, çocuk oyun grupları, piknik alanları, fitness aletleriyle Kaşkaldere Rekreasyon Projesi, bölgeye yeni bir değer katacak.

EKREM MERAL / DERİNCE
00:00 - 4/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 18:10 - 4/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Kaşkaldere hayat buluyor
Kaşkaldere hayat buluyor

Derince ile Körfez ilçelerinin sınırını oluşturan Kaşkaldere'nin sahilden Çenedağ'a kadar olan bölümünde yapılacak rekreasyon çalışması düzenlenen bir törenle, vatandaşlara tanıtıldı. Derince Yavuz Sultan Mahallesi Yavuzspor Kulübü Tesisleri'nde düzenlene törende Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Vali Vekili Mustafa Güni, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık ve Muzaffer Baştopçu, AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, kent protokolü, muhtarlar ve her iki ilçede yaşayan vatandaşlar hazır bulundu. Kalabalık bir katılımla düzenlenen toplantıda ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ödüllü halk oyunları topluluğu bir gösteri sundu. Tanıtım toplantısında ilk olarak söz alan Derince Belediye Başkanı Alemdar, "Kocaeli'nde hayalleri gerçekleştiren Başkanımız Karaosmanoğlu, bizim de hayallerimize ortak oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. Çok önemli bir eserin startını verdiklerini hatırlatan Körfez Belediye Başkanı Pehlivan da, Başkan Karaosmanoğlu ile emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.


ŞİMDİ SIRA KAŞKALDERE'DE

481 bin 709 metrekarelik alanda, içinde 4,5 kilometre uzunluğunda 13 bin metrekarelik yürüyüş yolunun da bulunacağı Kaşkaldere Rekreasyon Projesi'nin tanıtımına katılanlara seslenen Başkan Karaosmanoğlu, "Kocaeli sanayi ve ulaşım kenti. Yıllarca insanın içini açan, güzel yerlerimiz olmadı. Hükümetimizin önderliğinde 6-7 yıldır güzel hizmetler yapıyoruz. Büyük insanlar, büyük düşünür, ileriyi görür. Kocaeli Büyükşehir, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öngörüsüyle tek çatı altında toplandı. Kocaeli'nde çocuklarımızın oynayacağı sahalar, oyun alanları yoktu. Mahallelerde bayanlarımız bizden oturabilecekleri yerler istiyordu. Biz de Sekapark'ın ardından sahillerimizi çok güzel bir hale getirdik, yeni parklar yaptık. Şimdi sıra Kaşkaldere'ye geldi" açıklamasını yaptı. Geçtiğimiz günlerde Kaşkaldere'nin Körfez 95 Evler ile Derince 60 Evler mevkiindeki sahil kesiminden Çenedağ'a kadar olan yaklaşık 500 bin metrekarelik alanı karış karış dolaşan ve yapılacak çalışmaların yerlerinin tespit eden Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasında projeyle ilgili vatandaşlara bilgi verdi.


GÖĞSÜMÜZÜ KABARTACAK HİZMETLER

Tanıtım toplantısında son olarak söz alan isim Bakan Ergün oldu. Bir dönem Derince Belediye Başkanlığı yapan ve o dönemde Kaşkaldere ile 60 Evler sahilinde yaptıkları çalışmaları örneklerle anlatan Bakan Ergün, 'Sahilden Çenedağ'ın eteklerine kadar çok güzel bir projenin başlangıcındayız. Çınarlıdere'ye gelen insanları gördükçe mutluluk duyuyoruz. Aynı şey Kaşkaldere'de de yaşanacak. Kocaeli Büyükşehir olmakla bu noktalara ulaşıldı. Kaşkaldere, Derince ile Körfez'i ayıran değil, birleştiren bir proje olacak. Büyükşehir'e bu çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yaz burada göreceğimiz güzelliklerle göğsümüz kabaracak, mutlu olacağız. Kocaeli'nde böyle projelerin açılışlarını onarlı, yüzerli paketler halinde yapıyoruz. Büyükşehir ile ilçe belediyelerimiz büyük düşünerek hizmet ediyor' ifadesini kullandı. Konuşmaların sonunda Derinceli minik sporcular, protokol üyelerine çiçek takdim etti. Daha sonra Bakan Ergün, yanındaki Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte projede çalışan bir iş makinesini kullandı.

13 yıl önce