|

Kaybolmaya yüz tutmuş bitkilere KUDAKA desteği

KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, "Ekşisu sazlığındaki bitki florasının son durumunun kontrol edilmesi ve bu bölgenin nesli tükenmekte olan önemli endemik türlerin neslinin korumasına yönelik desteğimiz sürüyor" dedi.

Fahri Sarrafoğlu
00:00 - 1/06/2012 Cuma
Güncelleme: 16:54 - 1/06/2012 Cuma
Yeni Şafak
Kaybolmaya yüz tutmuş bitkilere KUDAKA desteği
Kaybolmaya yüz tutmuş bitkilere KUDAKA desteği

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreter Dr.Rıfat Altan, Ekşisu sazlığındaki bitki florasının son durumunun kontrol edilmesi ve bu bölgenin nesli tükenmekte olan önemli endemik türlerin neslinin korunmasıyla ilgilendiklerini belirtti. Genel Sekreter Rıfat Altan, ayrıca proje kapsamında bölge halkı ile birebir konferanslar yardımıyla iletişime geçilerek, Ekşisu sazlığındaki bitkisel çeşitliliğin önemi anlatılmasına da başlanacağını kaydetti. Altan, ayrıca Erzincan, KUDAKA sınırları içinde ki en yüksek meyve-sebze üretimine sahip ili olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Kadife akarlarının, tarımsal ürünlere direkt olarak zarar veren böcekler ve bunlar ile taşınan fungal hastalıkların yayılmasının durdurulmasında etkin bir rolü vardır. Bu önemli biyolojik mücadele etmeninin bahsi geçen alanlardaki popülâsyonunun incelenmesi tarımsal zararlılarla mücadele konusunda temel taşı niteliğindedir"

KAYA BALI VE İSPİR FASULYESİ MARKA OLACAK

KUDAKA olarak yerel üretim ve yerel ürünlere dönük gelen projelerin de desteklendiğini ifade eden Genel Sekreter Altan, Erzincan'ın Refahiye ilçesi Tarım Kredi Kooperatifi, üyelerinin bal sektöründe bilgilerini artırmak ve Bal paketleme tesisinin teknik altyapısını güçlendirmek için 'Kayı Balı Teknoloji ile buluşuyor' isimli projenin desteklendiğini söyledi. Altan, böylece ilçede potansiyeli olan arıcılık sektöründe kişilerin teknik bilgilerinin geliştirilmesi, balın muhafazası ve paketlenmesi sağlandığını vurguladı. Yine 'Sürdürülebilir Yerel Marka: İspir Kuru Fasulyesi' projesi ile Erzurum'un, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde, İspir kuru fasulyesi üretimi yapan işletmelerinin de desteklendiğine dikkat çeken Altan, sözlerini şöyle tamamladı: 'Proje, hedef bölgede, İspir fasulyesi üreten işletmelerin daha verimli bir üretim yapmaları, ürünlerini daha etkin bir şekilde pazarlamaları ve marka olmuş İspir fasulyesinin marka değerinin korunmasına yönelik eğitim faaliyetleri, demostrasyon, paketleme ünitesi kurma, teknik geziler, konferans ve tanıtım faaliyetlerini içermektedir.'


12 yıl önce