|

Keçiören'e kültür merkezi

Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ovacık bölgesine yapılacak dev kültür merkezinin temelini 2011 yılında atacaklarını ve açılışının aynı yıl olacağını kaydetti. Ak, "Bu merkezin içinde kültür ve spor sarayı, yüzme havuzu fitness merkezi, KEDEM ve KEÇMEK'lerin bulunduğu çalışma ofisi olacak" dedi

İha
00:00 - 27/12/2010 الإثنين
Güncelleme: 18:20 - 27/12/2010 الإثنين
Yeni Şafak
Keçiören'e kültür merkezi
Keçiören'e kültür merkezi

Ankara'nın Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ovacık bölgesine yapılacak dev kültür merkezinin temelini 2011 yılında atacaklarını ve açılışının aynı yıl olacağını kaydetti.2011 yılında gerçekleştireceği projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ak, yeni yılın Keçirören için muhteşem bir yıl olacağını ifade etti. Ak, "Keiçören ilçesinin kuzeyinde yer alan Ovacık bölgesine muhteşem bir kültür merkezi yapacağız. Bu merkezin içinde Kültür ve spor sarayı olacak, içinde yüzme havuzu fitness merkezi var. KEDEM ve KEÇMEK'lerin bulunduğu çalışma ofisi olacak. Proje tamam 2011 yılında temel atılacak. 2011 yılının sonunda açılışı yapacağız. 5 bin kişiye hizmet etmesiniplanlıyoruz" dedi.

Keçiören'de ihtiyaç duyulan yatırımlarla ilgili proje çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Ak, "2011 yılında temel atmalardan oluşan bir yıl geçireceğiz. 2011 yılında yonca yaşam merkezleri faaliyete geçecek. Bunun yanında bir kongre merkezi yapılacak. 750 kişilik bir salon olacak. İçinde nikah kıyılacak, tiyatro oynanacak bir sahnesi olacak. Ayrıca çok amaçlı bir salon yapılacak. Ihlamur vadisi projesinin başlangıcı başlayacak" şeklinde konuştu.


"SOKAK DÜĞÜNLERİNE SON VERİYORUZ"

Keçiören Belediye Başkanı Ak, pazar yerlerinin haftada bir gün kullanıldığını hatırlatarak, 2011 yılında pazar yerlerini haftanın 7 günü kullanıma getireceklerini belirtti. Ak, pazar yerleriyle ilgili yeni bir proje gerçekleştirdiklerini ifade ederek şöyle devam etti:"Keçiören'deki pazar yerlerinin özellikle halka açık bir alan haline gelmesini istiyoruz. İçinde çocuklar oyun oynayacak, sergiler olacak, düğünler yapılacak. Orada bir etkinlik alanı haline gelecek. Ayrıca pazara gelenlere hizmet etmek için kreşler olacak. Çocukları olan hanımlar çocuklarını kreşe bırakacak. O pazar alanının içinde alışveriş arabaları olacak. İçinde zabıta denetimleri sürekli yapacak. Ankara'da bir ilki gerçekleştirdik. Kapalı pazar yerleri istendiği zaman farklı amaçla kullanılmak üzere tahsis ediyoruz. Sokak düğünleri şehir hayatının içinde oturanları rahatsız eden konumlara geliyor. Kaymakamlıkça yasaklanmasına rağmen düğünler yapılıyor. Düğünlerin sokak aralarında yapılmasını istemiyoruz. Pazar yerlerinin kullanabileceğini söylüyoruz. Sokak düğünlerinin pazar yerlerinde yapılması uygulayacağız."


٪d سنوات قبل