|

Kocaeli 2023'de dünya kentleri arasında yer alacak

İstanbul'da Türk ve yabancı yatırımcılara hedeflerini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Kocaeli 2023 yılında dünyanın sayılı illeri arasına girmeyi başaracaktır. Üniversitelerimiz ve TÜBİTAK ile sürekli projeler üretip Kocaeli'nin önünü açıyoruz. Sekaray ve bilim merkezimiz bunların sadece örnekleridir" dedi.

Davut Şahin
00:00 - 3/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:27 - 3/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Kocaeli 2023'de dünya kentleri arasında yer alacak
Kocaeli 2023'de dünya kentleri arasında yer alacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul'da üçüncüsü düzenlenen "ULI Turkey Dünden Yarına Gayrimenkul Söyleşileri" konulu toplantıda Kocaeli'ni tanıttı. ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur'un ev sahipliğini yaptığı toplantıda Kocaeli'nin tanıtımına özellikle yabancı yatırımcılar büyük ilgi gösterdi. Toplantıya Türk ve yabancı yatırımcı iş adamları ile birlikte ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Kentsel Strateji'nin kurucu ortaklarından Faruk Göksu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda davetli katıldı. Kocaeli'nin tamamının planlanmış olması, yatırımcıların ilgisini çekti. Haluk Sur, yaptığı açış konuşmasında Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından övgüyle bahsetti. İstanbul Swıss Otel'de düzenlenen toplantıda önce Kocaeli'nin tanıtımı yapıldı. Tanıtım sonrası bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet'in 100.yılı olan 2023 yılında, yaşanılabilir, sağlıklı ve modern bir kent haline gelmeyi hedeflediklerini söyledi. Karaosmanoğlu, "Kentle bütünleşerek, tüm oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verip, hedefimizi gerçekleştireceğiz. Kocaeli 2023 yılında dünyanın sayılı illeri arasına girmeyi başaracaktır. Üniversitelerimiz ve TÜBİTAK ile sürekli projeler üretip Kocaeli'nin önünü açıyoruz. Sekaray ve bilim merkezimiz bunların sadece örnekleridir" dedi.


"GELECEĞİ PLANLANDIK"

Kentsel Dönüşüm alanlarında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Karaosmanoğlu, ulaşım, altyapı ve planlama organizasyonlarıyla İstanbul'u geride bıraktıklarını, kentin tamamını planlayarak önünü açtıklarını anlattı. Türkiye'de kentin tamamına imar planını uygulayan tek il olduklarını ifade eden Karaosmanoğlu, doğal kaynakları koruma altına aldıklarını dile getirdi. Kocaeli'nin gerek Kartepe, gerekse Kandıra sahilleriyle birlikte turizme açık bir kent olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, "Yayla turizmine önem verdiğimiz gibi, Kandıra bölgesi ve çevresi yeni yasayla turizm yatırımı yapmak isteyenler için cazibe merkezidir. Yatırımcılarımızı bu yönde ilimize bekliyoruz. Kartepe kış turizmi için ayrı bir bölgemizdir " diye konuştu


FIRSATLAR KENTİ

Konuşmanın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas, sinevizyon gösterisi ile yapılan çalışmaları anlatıp, kentin tanıtımını yaptı. Projeleri tanıtan Şeker, "Tüm yatırımcı ve girişimcileri Kocaeli'ne davet ediyoruz. Kocaeli yasal anlamda da, proje anlamında da, kentsel dönüşüm alanında da hızla gelişen ve büyüyen illerin başında geliyor. Kandıra sahil bandı turizm için bir fırsattır. İlimizin yıldızlı otellere ihtiyacı vardır. Kocaeli sanayisi ile akla gelirken, şimdi turizmi ile anılacak duruma geliyor. Yani dünya kenti oluyoruz" şeklinde konuştu. Yerli ve yabancı firmaların stant kurarak, ürünlerini tanıttığı programda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kurduğu Kent Konut Standı davetlilerin ilgi odağı oldu.


16 yıl önce