|

Konuk, Konya Şeker'i dünyaya anlattı

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Amerika Birleşik Devletleri''nde (ABD) CGI Zirvesi'ne katılarak katılımcılara Pankobirlik ve Konya Şeker modelini anlattı. Yaklaşık bin 500 kişilik davetlinin katılımıyla yapılan zirvede Konya Şeker modelini ABD Başkanı Barack Obama dahil onlarca devlet başkanı da ilgiyle dinledi.

Yeni Şafak
00:00 - 1/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:35 - 1/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Konuk, Konya Şeker'i dünyaya anlattı
Konuk, Konya Şeker'i dünyaya anlattı

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, geçen hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ile eş zamanlı olarak düzenlenen Uluslararası CGI Zirvesi'ne katıldı. Başkan Konuk, aralarında çok sayıda ülkeden devlet başkanı, siyasetçi, iş adamı, sanatçı, sporcu ve STK yöneticilerinin bulunduğu yaklaşık bin 500 kişilik davetlinin katılımıyla yapılan zirvenin ''Sivil Toplumun Üretici Birlikleri Modeli ile Özel Sektör Mantalitesi ve Finansın Sosyal Etkisi'' adlı oturumunda katılımcılara Pankobirlik ve Konya Şeker modelini anlattı.

ÜRETİCİ TÜM SÜREÇLERİN İÇİNDE

Konya Şeker''in bir üretici kuruluşu olarak, üreticiyi ekonomik süreçlerin tamamına dahil ettiğini ve faaliyet alanını genişlettiğini belirten Konuk, Konya Şeker modelinin bir yandan tarladaki üretim potansiyelini harekete geçirdiğini diğer yandan da üreticinin ekonomik değeri daha yüksek ürünler üretmesini sağladığını ifade etti. Konuk, tarladan rafa kadar kurulan sistem sayesinde tarımsal üretim üzerinden oluşan katma değerin üreticiye intikal etmesinin sağlandığını ve tarım kesiminin artan refahtan daha çok pay aldığını söyledi.

HER BİRİMİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Konya Şeker modelini ilgiyle takip eden katılımcılar Başkan Konuk''tan modelin detaylarını sordukları sorularla öğrendi. Geliştirdikleri iş modelinin yoksullukla mücadelede var olan ancak kullanılamayan atıl potansiyeli harekete geçirmekte başarısının tescilli olduğunu vurgulayan Konuk, hem tecrübe ve birikimlerini paylaşmaya hazır olduklarını hem de dünyanın neresinde olursa olsun bu modelin başarısını katlayacak her türlü yeniliği modele eklemeye açık olduklarını belirtti.

OBAMA DAHİL ONLARCA DEVLET BAŞKANI

Dört gün süren zirve boyunca aralarında Bill Clinton, ABD Başkanı Barack Obama, Ürdün Kralı Abdullah, Şili Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet gibi siyasetçilerin yanı sıra uluslararası ekonomi kuruluşlarının yöneticileriyle de görüşen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker''in faal olduğu sektörlerdeki birçok ülkeden çok sayıda şirketin tepe yöneticisiyle de sektörlerin durumunu ve iş birliği imkanlarını konuştu.

ÇEŞİTLİ ANLAŞMALARA İMZA ATILDI

ABD merkezli dünyanın en önemli iş geliştirme şirketlerinden biri olan Roberts Law Firm.P.A.''nın Başkanı Mike Roberts ile Amerika başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde Konya Şeker ürünlerinin satışı konusunda bir toplantı gerçekleştiren Konuk, ilk etapta Konya Şeker''in ürettiği çikolata ve donuk ürünlerin ABD pazarına girişi için doğru ve güçlü partnerlerin seçimi hususunda söz konusu şirketle ön anlaşmaya da imza attı.


10 yıl önce