|

Konya Büyükşehir'in şefkat eli kimsesizlere uzandı

Konya Büyükşehir Belediyesi uyguladığı sosyal projelerle, Mevlana diyarında yardımlaşma ve paylaşma kültürünü yaşatıyor. Şefkat projeleriyle bin 200 aileye ücretsiz ekmek verilirken 15 bin aile de gıda bankasından yararlanıyor. Akyürek, proje ile Konya'da 'kimsesizlerin kimsesi' olduklarını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 6/02/2009 Cuma
Güncelleme: 17:46 - 6/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
Konya Büyükşehir'in şefkat eli kimsesizlere uzandı
Konya Büyükşehir'in şefkat eli kimsesizlere uzandı

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana diyarında yardımlaşma ve paylaşma kültürünü yaşatmak için projelerine yeni projeler ekliyor. Projeler kapsamında 1200 aile bakkaldan ücretsiz ekmek alıyor. Engelli, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaçlara evinde bakılıyor, 15 bin aile Gıda Bankası'ndan yararlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediyeciliği fiziki, sosyal ve kültürel olarak yürüttüklerini belirterek, sosyal belediyecilik çalışmalarının büyük önem taşıdığını bildirdi. Konya'yı bir dünya şehri olarak inşa ederken insana yapılan yatırıma önem verdiklerini ifade eden Akyürek, hayata geçirdikleri Şefkat Projeleri ile Konya'da 'kimsesizlerin kimsesi' olduklarını söyledi.


ŞEHİT VE GAZİLERE İNDİRİM

Akyürek, 'Ekmeğimizi Paylaşıyoruz Projesi kapsamında her gün bin 200 aileye mahalle bakkallarından ihtiyaçları kadar ekmeği almalarına imkan sağlıyoruz. 2005 yılında başlattığımız Evde Bakım Projesi ile bugüne kadar sosyal güvencesi olmayan özürlü, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç 259 aile ile istikrarlı bir şekilde ilgilendik. Proje halen devam ediyor. Konya genelindeki şehit ve gazi aileleri, suyu yüzde 50 indirimli tarifeden kullanıyor. Şehrimizdeki yüzde 40 ve üzeri engelli hemşehrilerimiz, hem suyu yüzde 50 indirimli kullanıyor hem de toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanıyor' dedi.


GIDA BANKASINDAN 15 BİN AİLE YARARLANIYOR

Akyürek, ilköğretimde okuyan şehit ve gazi çocukları ile öksüz ve yetim çocuklar için "Bire Bir Rehberlik ve Eğitim Danışmanlığı" kursu düzenlendiğini belirterek, sosyal yardımda bulunulan ailelerin lise son sınıfa gide nöğrencilerini üniversiteye hazırlık kursuna gönderdiklerini anlattı. Bu, Şefkat Projeleri kapsamında 12 bin aileye destek sağladıklarını vurgulayan Akyürek, ayrıca kendi dönemlerinde kurulan Gıda Bankası'ndan 15 bin ailenin yararlandığını bildirdi. Bunların yanı sıra, 5 yılda 50 bin üniversite öğrencisine burs verdiklerini ifade eden Akyürek, 'Şehit ve gazi çocuklarına, öksüz-yetim çocuklara ilköğretim birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar eğitim yardımında bulunuyoruz. Alo Doğum-Alo Cenaze hizmetleri ile insanımızın en mutlu ve acı gününde yanında oluyoruz" dedi.


640 KONUT DAHA TESLİM EDİLECEK

Akyürek, TOKİ işbirliği ile dar gelirlilere yönelik 736 konutu teslim ettiklerini, yeni tamamlanan 640 konutun da gelecek günlerde sahiplerine verileceğini dile getirerek, 'Türkiye'de ilk kez oluşturduğumuz Sosyal Doku Haritası ile şehir genelinde insanların ihtiyaç durumları, gelir dağılımları, hanedeki özürlü ve hasta sayıları ile ekonomik desteğe ihtiyaçları olupolmadığının tespitini yaparak bu çalışmayı sivil toplum kuruluşlarının dakullanımına açtık. Ayrıca Konya, büyükşehirler arasında Türkiye'de su ve ulaşımdaen ucuz şehir olmaya devam ediyor' diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli tarihlerde İçişleri Bakanlığı'ndan "Sosyal Yardım ve Sağlık Hizmetleri" değerlendirmesinde birincilik ödülü, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Özürlü Dostu Belediye" yarışmasında biri birincilik olmak üzere 3 ödül aldığı belirtildi.



15 yıl önce