|

Konyalı çiftçiler yatırım bekliyor

Çiftçilerin sorunları Konya'da masaya yatırıldı. Tarım İl Müdür Vekili Kerim Muzaç,"İşadamlarımızdan Konyamız için bulundurulabilir ve özellikle öncelikli konularda ülkemiz çiftçilerine ekonomik katkı sağlayacak yatırımlar bekliyoruz" dedi.

İha
00:00 - 27/05/2008 Salı
Güncelleme: 18:39 - 27/05/2008 Salı
Yeni Şafak
Konyalı çiftçiler yatırım bekliyor
Konyalı çiftçiler yatırım bekliyor

Konya'da Tarım İl Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı düzenlendi. Konya Ticaret Borsası'nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Tarım İl Müdür Vekili Kerim Muzaç, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kara ve davetliler katıldı.

Tarım İl Müdür Vekili Kerim Muzaç, bu programın kırsal alanda gelişmenin ve tarımsal pazarlamanın gelişmesini, alternatif gelir kaynakları oluşturmasını amaçladığını belirterek, "Yatırımcılardan Konyamız için bulundurulabilir ve özellikle öncelikli konularda ülkemiz çiftçilerine ekonomik katkı sağlayacak yatırımlar bekliyoruz" dedi.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kara da dünyanın belli şartları olduğunu ifade ederek, "Azalan toprak, çoğalan aynı zamanda çok tüketen insanlara her şeyi vermektedir. Burada toprağın ne olduğunu çok iyi tanımamız gerekiyor. Buradan elde edilecek ürünlerin toprağın yapısından, ilgili tohumu işleyerek gerekli mücadeleyle beraber daha kaliteli ürünler elde etmemiz gerekiyor. Tabi bu gelecek desteklere bağlı. Konya verilen destekleri dikkat etmeyerek önemsemiyor. Umarım böyle programlarla tarımımız kalkınarak daha iyi yerlere gelecektir" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran ise, yıllarca tarımı ihmal ederek sanayileşme yolunda ilerlemeye çalıştıklarını ifade ederek, "Tarımı ihmal ederek çok büyük bir hata yaptık. Tarım bizim için vazgeçilmez bir sektördür. Tarımı ihmal ettiğimiz için şehirlere göç oldu ve köylerimiz ıssız kaldı. Ürünlerimiz ihracatta mücadele edemez hale geldi. Onun için tekrar tarımı canlandırmak durumundayız. Bu konuda her kuruma önemli görevler düşmektedir" diye konuştu

16 yıl önce