|

Konya'nın ihracat çıtası eğitimle yükselecek

Konya'nın ihracatını geliştirmeyi amaçlayan eğitim programlarının dokuzuncusuna katılan kursiyerlere sertifika aldı.Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, 2009 yılında da devam ettirecekleri Dış Ticaret Eğitim Programı ile Konya'nın ihracatının daha üst seviyelere çıkaracaklarını söyledi

Yeni Şafak
00:00 - 22/12/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:28 - 22/12/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Konya'nın ihracat çıtası eğitimle yükselecek
Konya'nın ihracat çıtası eğitimle yükselecek

Konya Ticaret Odası (KTO) ile Türk Dış Ticaret Vakfı'nın birlikte gerçekleştirdiği "Dış Ticaret Uzmanlığı 9. Eğitim Programı" tamamlandı. Konya'nın ihracatını geliştirmeyi amaçlayan eğitim programlarının dokuzuncusuna katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. Konya Ticaret Odası Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, bugüne kadar düzenledikleri dış ticaret uzmanlığı eğitim programlarında 350 kişinin dış ticaret ara elemanı olarak yetiştirildiğini söyledi. Üzülmez, 2009 yılında da devam ettirecekleri Dış Ticaret Eğitim Programı ile Konya'nın ihracatının daha üst seviyelere çıkacağını ifade etti.

Üzülmez, "Türk Dış Ticaret Vakfı ile birlikte dokuzuncusunu gerçekleştirdiğimiz Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitim Programımız büyük ilgi gördü. Eğitim Programına katılan kursiyerlerin tamamı, günümüz dünyasındaki değişen dış ticaret konusunda en iyi şekilde eğitildi. Bu eğitim programının meyvesini şehrimiz önümüzdeki süreç içerisinde alacak ve ihracatımıza önemli katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Türk Dış Ticaret Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Özkan Aydın ise, "Seminere ilgi ve katılım yoğun oldu. 58 kursiyerimize sertifikalarını verdik Bundan sonra da Konya Ticaret Odası'yla birlikte faaliyetlerimizi başarılı bir şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.


SANAYİLEŞME GELİŞİYOR

KTO' nun faaliyetleriyle Konya'nın son 15 yılda sanayileşmede çok büyük aşamalar kaydettiğinin altını çizen Aydın, "İstatistiklere bakıldığında Konya dış ticaret konusunda üst sıralara tırmandı. Bu da beraberinde eleman ihtiyacını getirdi. Özellikle 'Ara Eleman' olarak ifade edilen uygulamaya yönelik elemanlara ihtiyaç duyuldu. Bizim eğitimimizin temel amacı da ara eleman açığını karşılamaktır. Burada kursiyerlerimize teoriden ziyade uygulamayı en iyi şekilde anlatmaya çalıştık" ifadelerine yer verdi. Ayrıca Aydın, eğitim programına katılan kursiyerlerin 8 hafta da 65 saatlik eğitime tabi tutulduğunu, Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri, Dış Ticaret Pazar Araştırmaları, İthalat Rejimi, Serbest Bölgeler, Yatırım Mevzuatı ve Devlet Yardımları gibi değişik konuların işlendiğini dile getirdi.


15 yıl önce