|

KOSGEB, proje bekliyor

Destek vermek için proje beklediklerini açıklayan KOSGEB İşletme Geliştirme Merkezi Müdürü Osman Nuri Gönen, "Tüm firmalarımızı KOSGEB'e bekliyoruz" dedi.

Ramazan Düşünceli
00:00 - 26/09/2010 Pazar
Güncelleme: 17:49 - 26/09/2010 Pazar
Yeni Şafak
KOSGEB, proje bekliyor
KOSGEB, proje bekliyor

MÜSİAD Konya Şubesinde bu hafta, KOSGEB Konya İşletme Geliştirme Merkezi Müdürü Osman Nuri Gönen, "KOSGEB'in Yeni Dönem Destek ve Projeleri" konulu bir konferans verdi. KOSGEB'in Yeni Dönem Destek ve Projeleri'nin konuşulduğu konferansa ilgi bir hayli yüksekti. Dinleyicilerin de sorularıyla iştirak ettikleri konferansın açılış konuşmasını MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz yaptı. Korkmaz, "KOBİ kenti olarak bilinen Konya'nın, bazı firmalarını KOBİ statüsünden çıkıp, daha büyük ölçekli firmalar haline gelmelerini arzu ediyoruz. Ama biliyoruz ki her büyük, küçükten başlar. Büyümenin yollarından biri de destek ve projelerden geçer. Bu nedenle KOSGEB'in kimlere destek verdiğini, ne şekilde verdiğini, KOSGEB'in desteklerine kimlerin başvurabildiğini öğrenmek firmalarımız açısından önem taşımaktadır. Açılımı küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme olan KOSGEB'i daha iyi tanımak hem firmalarımız açısından, hem Konya'mız açısından hem de ülkemiz açısından menfaat kaynağıdır" dedi. KOSGEB İşletme Geliştirme Merkezi Müdürü Osman Nuri Gönen ise, KOSGEB'den bahsederek, "Öncelikle tüm firmalarımızı KOSGEB'e bekliyoruz. Mutlaka soracağınız bir şey, alacağınız bir şeyler ve bize de fikir olarak vereceğiniz şeyler vardır. KOSGEB firmalarımız için vardır. Bu varlığı iyi değerlendirmenizi, aklınıza takılan ne olursa bizimle paylaşıp, fikir alış verişinde bulunmanızı istiyoruz" dedi.


HER ALANDA BAŞVURU OLABİLİR

KOSGEB'in vereceği destek programları hakkında da bilgiler veren Gönen, desteklere ilişkin şunları söyledi: "KOBİ'ler için yeni dönemde 6 dalda yeni destek vereceğiz. Ekim ayında duyurusuna çıkıp başlatacağımız eğitimlerimiz şöyle; Kobi Proje Destek Programı,Tematik Proje Destek Programı,İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı" Genel Destek Programı Proje süresinin de 3 yıl olduğunu belirten KOSGEB Müdürü Gönen, bir girişimcinin 3 farklı dalda proje sunma hakkına sahip olduğunu da kaydetti. Herkese destek verebilecek kadar mali kaynaklarının olduğunu belirten Osman Nuri Gönen, "Sadece sigortacılık, emlak, avukatlık gibi dallarda destek veremiyoruz. Onun dışında tüm alanlarda destek verdiğimiz için herkesin proje hazırlayarak bize başvurmasını istiyoruz" dedi.


DANIŞMANLARDAN DA FAYDALANABİLİRSİNİZ

Gönen, planlı ve programlı bir şekilde yola çıkarak herkes için temiz bir sayfa açtıklarını ve bu destek programlarını faaliyete geçireceklerini aktardı. Konyalı KOBİ'lere proje getirmeleri konusunda tavsiyede bulunan Gönen, "Avrupa Birliği projelerine yeterli başvuru olmadığı için gelen para geri gidiyor. Bir proje hazırlamak zor değil. Hiçbir KOBİ benim projem kabul olmaz, böyle bir proje olur mu? diye düşünmesin. Proje kabul edilmezse ne kaybederiz. İyi bir şey çıkarsa siz faydalanırsınız. Ayrıca bu programlar KOBİ'ler için önemli bir fırsattır. Proje için danışmanlardan da faydalanabilirsiniz" diye konuştu. Projelerin bilimsel ve alanında uzman kişiler tarafından denetleneceğini ve üniversiteden de akademisyenlerin değerlendirme komitesinde olacağını aktaran Gönen, akademisyenin projenin bilimsel yönünü, ticaret erbabının da ticaret yönüne bakacağını söyledi. Günün anısına Başkan Aslan Korkmaz, Osman Nuri Gönen'e bir hediye takdim etti.


14 yıl önce