|

Kosova Türkiye'yi örnek alıyor

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin iftarı siyasi parti ve Rumeli derneklerinin temsilcilerini bir araya getirdi. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, "Kosova her anlamda Türkiye'yi örnek alıyor"dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 9/08/2012 Perşembe
Güncelleme: 17:21 - 9/08/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Kosova Türkiye'yi örnek alıyor
Kosova Türkiye'yi örnek alıyor

AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu Kosova'nın her anlamda Türkiye'yi örnek aldığını söyledi. Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin iftarı siyasi parti ve Rumeli derneklerinin temsilcilerini bir araya getirdi. Zafer Parkı'nda düzenlenen iftara Şerbetçioğlu, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP İl Başkanı Metin Çelik, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener ile Rumeli derneklerinin başkan ve temsilcileri katıldı. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı İftara Kosovalı misafirlerde yer aldı. Şerbetçioğlu Kosova Cumhuriyeti'ni ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlattı. Şerbetçioğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Kosova'nın huzur ve barış içinde olması Balkanların da huzur ve barış içinde olması demektedir. Her geçen gün Kosova komşularıyla olan iyi ilişkilerini daha ileri seviyelere götürüyor. Bu süreçte Türkiye'nin de desteği ile daha fazla ülke Kosova'yı tanımaktadır. Geride bıraktığımız yasama yılı içinde Kosova meclis başkanı, başbakan yardımcıları ve bakanlar sürekli Ankara ve Bursa'yı ziyaret ettiler. Kosova dostluk grubu başkanı olarak bu ziyaretlere refakat ettim. Gelen heyetler Sayın Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakanımız ve Dışişleri bakanımız tarafından ağırlandı. Ziyaretlerin amacına ulaştığına inanıyorum. Kosova sağlık, sanayi ve tarımda Türkiye'yi örnek alıyor. Türkiye'de okuyan Kosovalı öğrencilerin burs ve yurt ihtiyaçlarını Türkiye Cumhuriyeti olarak karşılıyoruz' dedi.


14 YILDIR SÜREN TATLI BİR GELENEK

Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz'de Bursa'da yaşayan Kosovalıların doğdukları topraklarla bağlarını kesmemelerini istedi. Kosova Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener de Kosovalıların Osmanlı Kültürünü yaşatma sevdalısı olduklarını söyledi. Kosovalıların hiçbir adli vakaya karışmadıklarını söyleyen Gülener, 'Ülkemizin baş ağrısı değiliz. İşini yüksek ahlak duygusu ile yapan, biraz da sessiz insanlarız. 14 yıldır her Ramazan burada buluşuyoruz. Size hizmet için fahri konsolosluk görevine talip oldum. Geçmişten bugünü yaşananları çocuklarınıza anlatın. Geçmişini bilmeyenin geleceği karanlıktır' dedi. Kaleli de Kosovalıların birlik ve beraberliğin Türkiye'ye örnek olmasını söyledi. İftar yemeğinin ardından Bursa'ya mesleki eğitim gelen 20 Kosovalı öğrenci Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ile bir araya gelerek teşekkür etti.


12 yıl önce