|

Macaristan'da Kocaeli rüzgârı esti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Halk Oyunları Topluluğu Macaristan'ın Szekeşfehervar kentinde düzenlenen uluslararası halk oyunları festivaline katıldı. Türk Gecesi'nde Kağıtspor Halk Oyunları ekibinin oyuncuları yabancı ekiplere halay çekmeyi öğretti. Hep birlikte çekilen halay dünyaya örnek barış rüzgârları estirdi.

Davut Şahin
00:00 - 31/08/2010 Salı
Güncelleme: 14:28 - 31/08/2010 Salı
Yeni Şafak
Macaristan'da Kocaeli rüzgârı esti
Macaristan'da Kocaeli rüzgârı esti

Geçen yıl Romanya'da düzenlenen uluslararası halk oyunları yarışmasında dünya birincisi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Halk Oyunları ekibi başarılarıyla göz doldurmaya devam ediyor. Uluslararası Halk Oyunları Federasyon Birliği'nin (CİOF) Macaristan'ın Szekeşfehervar kentinde düzenlediği festivale aralarında Kanada, Tayvan, Buriyata, İtalya, Macaristan, Türkiye, Fransa, KKTC, Kostarika ve Hırvatistan'ın yer aldığı 10 ülke katıldı.

Festivalde Türkiye'yi temsil eden Kağıtspor Halk Oyunları Topluluğu 40 dakikalık gösterisi ile izleyenleri adeta büyüledi. Topluluk gösteri çerçevesinde Artvin, Trabzon ve Üsküp yöresinin oyunlarının yanı sıra Aşuk ve Maşuk'u sergiledi. Ekibimiz, seslendirdiği türkülerle de büyük beğeni topladı.

Halk Oyunları gösterilerinin yanı sıra festivale katılan topluluklar ülke gecesi düzenlendi. Kağıtspor Halk Oyunları Topluluğu burada da farkını ortaya koydu. Kafile Başkanı ve Başkan Danışmanı Nermin Tol düzenlenen Türk Gecesi için helva ve çiğ börek yaptı. Yapılan helva festivale katılan tüm ülkelere ikram edildi. İkramın dağıtılması sırasında uzun kuyruklar oluşurken, yabancı dansçılar helvayı büyük bir keyifle yedi.


DOSTLUK HALAYI ÇEKTİLER

Türk Gecesi'nde ayrıca Kağıtspor Halk Oyunları oyuncuları tarafından yabancı dansçılara çiftetelli ve halay öğretildi. Türk halayını öğrenen yabancı dansçılar Kağıtspor Halk Oyunları Topluluğu ile dostluk halayı çekti. Hep birlikte çekilen halay dünyaya örnek barış rüzgârları estirdi.

Öte yandan festivalin düzenlendiği kentin belediye başkanı Thbor Vinic Zaı de Türk ekibine yakın ilgi gösterdi. Başkan Thbor Vinic Zaı, Kağıtspor Halk Oyunları ekibi aracılığıyla aynı zamanda kardeş kentleri olan Kocaeli'ne ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na selam gönderdi. Kağıtspor Halk Oyunları Topluluğu eğitmeni Murat İskenderoğlu da Başkan Thbor Vinic Zaı'ye pişmaniye ve saat kulesi maketi armağan etti.

14 yıl önce