|

Meram'a örnek sağlık ocağı

Meram Belediyesi-hayırsever işbirliğiyle Alavardı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Mustafa Büyükselçuk Sağlık Ocağı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yeni Şafak
00:00 - 6/11/2009 Cuma
Güncelleme: 16:44 - 6/11/2009 Cuma
Yeni Şafak
Meram'a örnek sağlık ocağı
Meram'a örnek sağlık ocağı

Arsası 103 yaşındaki hayırsever Mustafa Büyükselçuk tarafından bağışlanan sağlık ocağının açılış törenine Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, merkez ilçe belediye başkanları, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çevik, il ve ilçe teşkilat yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sağlıkçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alavardı Mahalle Muhtarı Mustafa Becerik'ten sonra kısa bir konuşma yapan 103 yaşındaki hayırsever Mustafa Büyükselçuk, atalarından beri bu şehre hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, hayırsever Büyükselçuk'a hizmetlerinden dolayı bir plaket takdim etti. Belediye - vatandaş işbirliğiyle güzel bir sağlık ocağını ilçelerine kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “Bu sağlık ocağı bin 180 metrekarelik arsa üzerine yapılmıştır. 832 metrekarelik inşaat alanı bulunan bu tesis, bölgedeki yaklaşık 32 bin kişiye hizmet verecektir” dedi.

Ayağa hizmet sunmak adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, “Bugünkü tesis ile birlikte şehir merkezindeki sağlık ocağı sayısı 40'a ulaştı. Bu tesislerde birinci basamak ve koruyucu sağlık hizmetleri en aktif şekilde verilecek” diye konuştu.


"BELEDİYELER GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATTI"

Konya'da belediyelerin çok güzel hizmetlere imza attıklarını belirten Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu da şunları söyledi: “Belediye başkanlarımız gecelerini gündüzlerine katarak şehrimize çok güzel yatırımlar yapmaktadırlar. Hepsine teşekkür ediyorum” Ak Parti Konya İl Başkanı Mustafa Çevik, hükümet ve yerel yönetimler tarafından yapılan hizmetlerle sağlık alanında Konya'nın bir üs haline geldiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mithat Büyükalim ise, “Belediyeler olarak fiziki, sosyal ve kültürel belediyeciliği hep birlikte sürdürüyoruz. Bugün hizmete açacağımız tesis sosyal belediyeciliğin en güzel bir örneğidir. Sağlık ocağının hizmete açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Mustafa Büyükselçuk Sağlık Ocağı'nın kurdelesini hep birlikte kestiler.



14 yıl önce