|

Mersin'e yeni otogar

Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında yapacağı en büyük yatırımlardan birisinin yeni otobüs terminali olacağını söyledi. Özcan, "Fiziki olarak yetersiz olan mevcut otobüs terminali yerine, Çavuşlu'da bulunan ve rehabilite ederek sosyal ve spor alanı haline getirdiğimiz eski çöp alanının hemen yanında yeni bir otobüs terminali inşa edeceğiz” dedi.

Kadir Akkurt
00:00 - 21/09/2011 Çarşamba
Güncelleme: 18:21 - 21/09/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Mersin'e yeni otogar
Mersin'e yeni otogar

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'in bu dönem içerisinde yeni ve modern bir otobüs terminaline kavuşacağını belirtti. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında yapacağı en büyük yatırımlardan birisinin yeni otobüs terminali olacağını kaydeden Başkan Macit Özcan, “Şu an mevcut otobüs terminali, gelişen ve büyüyen kentimize küçük gelmektedir. Fiziki olarak yetersiz olan mevcut otobüs terminali yerine, Çavuşlu'da bulunan ve rehabilite ederek sosyal ve spor alanı haline getirdiğimiz eski çöp alanının hemen yanında yeni bir otobüs terminali inşa edeceğiz” dedi. Yeni otobüs terminalinin projesi ve yapılacak yerin fizibilite çalışmasının tamamlandığını belirten Başkan Macit Özcan, “Söz konusu yerde inşa edilecek yeni otobüs terminali kentimizin büyüklüğüne uygun ve modern bir şekilde dizayn edilecektir. Hizmet kapasitesi açısından mevcut otobüs terminalinin en az 2-3 katı büyüklüğünde düşünülen yeni otobüs terminalinde alış-veriş merkezleri ve sosyal birimler de mevcut olacak” diye konuştu.


TOROSLAR'A TİCARİ ANLAMDA HAREKETLİLİK KAZANDIRACAK

Yapılacak olan yeni otobüs terminalinin yerinin her açıdan uygun olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “Yeni otobüs terminalinin şehir merkezinin dışında olması birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Her şeyden önce şehirlerarası otobüsler şehir merkezine girmeden direk olarak otobana girecek ve kent merkezindeki araç trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Ayrıca yeni otobüs terminalinin kurulacağı yer Toroslar İlçesi sınırları içinde olacağı için, bu ilçemiz özellikle ticari anlamda büyük bir hareketliliğe kavuşacak. Yeni otobüs terminalinin yakınında özellikle otellerin ve birçok işletmenin açılmasıyla birlikte bu bölge ekonomik anlamda canlılık yaşayacak ve bu durum burada ikamet eden vatandaşlarımıza da direk olarak yansıyacaktır. Kısacası yeni otobüs terminali hem modern yapısı ve geniş kapasitesi ile bu boşluğu dolduracak, hem kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltacak, hem de inşa edileceği Toroslar İlçesi'ne ticari anlamda büyük bir hareketlilik kazandıracaktır” şeklinde konuştu. Bu dönem içerisinde gerçekleştirmeyi söz verdiği projelerden birisinin yeni otobüs terminali olduğunu hatırlatan Başkan Macit Özcan, “Yeni otobüs terminali sözümüzü inşallah yerine getireceğiz. Zaten yerimiz ve projemiz de hazır. 2012 yılında yeni otobüs terminalinin yapımına başlamayı ve 2013 Akdeniz Oyunları başlamadan da hizmete sunmayı hedefliyoruz. Her zaman olduğu gibi değerli Mersin Halkı'ndan aldığımız güç ve güvenle bu projeyi de hayata geçirerek Mersin'e bir mücevher daha katmayı planlıyoruz” dedi.

13 yıl önce