|

Mısır yatırmcı bekliyor

MÜSİAD Konya Şubesi Mısır'a bir gezi düzenledi. Gezinin çok verimli geçktiğini söyleyen söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Selçuk Öztürk, Mısır'ın da hem ticari partnerlik anlamında hem de yatırımlar Türk müteşebbisleri beklediğini söyledi

Sema Hoyraz
00:00 - 3/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:24 - 3/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Mısır yatırmcı bekliyor
Mısır yatırmcı bekliyor

MÜSİAD Konya Şubesi Mısır'a Kültür ve Ticaret amaçlı bir gezi düzenledi. Geziye MÜSİAD Konya Yönetim Kurulu Üyeleri ve MÜSİAD Konya üyeleri firmaların yetkilileri katıldı.

Mısır iş, siyaset ve kültür çevrelerinin de ziyaret edildiği gezinin oldukça verimli geçtiğini söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Selçuk Öztürk, büyüyen bir Türkiye'nin yatırım imkânı olan her yerde bu şansını değerlendirmesi gerektiğini, Mısır'ın da hem ticari partnerlik anlamında hem de yatırımlar anlamında Türk iş dünyasına önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Mısır'ın Türk işadamlarına kucak açtığını belirten Öztürk, "Mısır Türk İşadamları Derneği'nin daveti üzerine düzenlenen gezide önemli işbirliklerinin temelleri atılmıştır. Gezide üyelerimizin Mısır ile ne tür ticaret yapabileceklerini araştırdık" dedi.


AFRİKA'NIN ÇİN'İ MISIR

Öztürk "Mısır'ın en büyük şehri olan Kahire'de kalabalık bir nüfuz var. Bu bölgeye ülkemizden gidecek her türlü ürünün alıcısı mutlaka olacaktır. Diğer taraftan Mısır adeta Afrika'nın Çin'i gibidir. Hem ucuz iş gücünü içinde barındırmaktadır hem de enerji girdileri oldukça düşüktür. Biz Mısır ile iki türlü işbirliği yapabileceğimizi düşünüyoruz. Sektörel görüşmelerimizde de bu kanaate vardık. Birincisi; Mısır teknoloji kullanımı anlamında ülkemizde daha geri bir noktada bulunuyor, dolayısıyla da orada ihtiyaç duyulan teknoloji yoğun ürünler bizim ülkemizden oraya ihraç edilebilir. İkincisi, emek yoğun ürünlerin üretiminde yapabiliriz. Mısır hem ülkemize ve Avrupa'ya yakın. Çin'in ülkemize rakip olduğu ürünleri Mısır'da üreterek ciddi avantajlar sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.

Öztürk, şöyle konuştu: "Nil'in üzerinde en fazla söz sahibi olan ülke Mısır'dır. Dolayısıyla Mısır'ı Afrika'nın kapısıdır. Afrika'ya yatırım yapmak ya da ürün satmak isteyen herkesin yolu Mısır'dan geçmek zorundadır. Bu durum Mısır'ı Türk İşadamı ve Sanayiciler için çok önemli bir konuma yükseltmiştir"


OSMANLI'NNI İZLERİNİ HER YERDE GÖRMEK MÜMKÜN

Mısır'la olan tarihi bağlarımıza da değinen Öztürk, "Mısır'ın her şeyden önce dünya mirası diyebileceğimiz çok görkemli bir tarihi var. Bu tarihin içinde son bin yılda ise mutlaka Türkler, Osmanlı ve Türkiye var. Her adımında atalarımızın eserlerini görmekten mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Her yönü ile Mısır Türk işadamını, sanayicisini beklemektedir. İnsanları bizlere karşı misafirperver ve sıcak davranmaktadır, bizlere saygı duymaktadır. Mısır'da çok sayıda Türk işadamı ve sanayici faaliyette bulunmaktadır. Fakat mümbit bir coğrafyadır ve hala yatırım yapmak isteyen sanayicilerimize yeni fırsatlar sunmaktadır. Afrika'nın en güvenli bölgesidir. Mısır'dan hem Ortadoğu'ya, hem Avrupa'ya kendinizi yakın hissediyorsunuz" dedi.


16 yıl önce