|

Öğrenciler için trafik eğitim alanı kuruluyor

İzmir Büyükşehir belediyesi, hayatları karartan milyonlarca YTL maddi kayba neden olan trafik kazalarına azaltmak için kolları sıvadı.

İZMİR(CİHAN)
00:00 - 4/12/2007 Salı
Güncelleme: 18:07 - 4/12/2007 Salı
Yeni Şafak
Öğrenciler için trafik eğitim alanı kuruluyor
Öğrenciler için trafik eğitim alanı kuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşamları karartan, milyonlarca YTL mal kaybına neden olan trafik kazalarını azaltmak için kolları sıvadı. Kazaların önlenmesinde eğitimin küçük yaştan itibaren önemine inanan belediye, öğrenciler için trafik eğitim alanı kuruyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin uygulamalı trafik eğitimi alabilmeleri için Altındağ MTK Rekreasyon Alanı'nda "Trafik Eğitim Alanı" oluşturuyor. Kent içindeki trafik düzeninin küçük bir modeli olacak alanda öğrenciler trafikte yolcu ve yayaların uyması gereken kuralları, trafik işaretlerini ve emniyetli sürüş için gerekli tüm bilgileri öğrenme imkanı bulacak.

Günde ortalama 20, yılda 7-8 bin insanımızın ölümüne, milyonlarca YTL ekonomik kayıplara yol açan 'trafik kazaları'nı önlemenin tek yolu eğitimden geçiyor. Bu eğitimin genç yaşlarda kazanılması gerektiğinden hareketle Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı'nın eğitim çalışmalarını destekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altındağ MTK Sitesi Rekreasyon Alanı içinde oluşturacağı Trafik Eğitim Alanı ile İzmir'de bu alandaki büyük bir boşluğu dolduracak. Öğrenciler trafik derslerini sıralarda değil, uygulamalı olarak işleyecekler.

Üç bin metrekarelik alanda oluşturulacak MTK Sitesi Trafik Eğitim Alanı, döner kavşakları, yaya yolları, kaldırımları, sinyalizasyonu, trafik işaretlemeleri ile mevcut kent içi trafik düzeninin küçük bir modeli olacak. 100 metrekarelik kapalı alanda ise tuvalet, mutfak ve velilerin oturabileceği kafeterya yer alacak. Önümüzdeki günlerde başlayacak inşaat çalışmaları 2 ayda tamamlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi halen Türkiye Trafik Güvenliğei Vakfı işbirliğinde, "hareketli derslik" olarak düzenlediği bir körüklü otobüs ile ilköğretim okullarında öğrencilere hem teorik trafik dersi veriyor hem de hazırladığı resimli trafik eğitim kitapçığı dağıtarak minikleri bilinçlendiriyor.

16 yıl önce