|

Ordu-Giresun zamanında bitecek

Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Düzgün, 'Çalışmalar zamanında bitecek' dedi. Vali Şahin ise, 'İnşaat alanında, eksiklikleri tamamlamak için elimizden geleni yapacağız' diye konuştu.

İha
00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Ordu-Giresun zamanında bitecek
Ordu-Giresun zamanında bitecek

Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Samsun Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Kontrol Başmühendisi Atilla Aydın ve Yüklenici Firma Proje Müdürü Şefi Ömer Işık eşlik etti. Gülyalı'da yapımı hızlı bir şekilde devam eden Ordu-Giresun Havaalanı inşaatı alanına giden valiler, burada koruyucu mendirek çalışmalarını yerinde inceleyerek, yüklenici firmanın Proje Müdürü Ömer Işık ve Kontrol Başmühendis Atilla Aydın'dan bilgi aldı. 695 metreye ulaşan koruyucu mendirek çalışmasını yerinde inceleyen, Ordu Valisi Orhan Düzgün ile Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, havaalanı inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.


'HAVAALANI ZAMANINDA BİTİRİLECEK'

Ordu Valisi Orhan Düzgün, havaalanının dolgu işleminin Giresun istikametine doğru devam ettiğini, halen 12 metrelik derinliğiyle dolgu alanının en derin yerinde dolgu çalışmaları yapıldığını söyledi. Havaalanı inşaatı için bugüne kadar yaklaşık 600 bin ton taş döküldüğünü ifade eden Vali Düzgün, inşaatın zamanında bitirilmesi için çalışmaların gece-gündüz devam ettiğini vurguladı. 'İşin kazasız, belasız ve sıkıntısız bir şekilde, kimsenin burnu kanamadan yapılması için hem kontrolör arkadaşlarımız, hem de müteahhit firmanın buradaki temsilcileri dikkat ve özenle çalışıyorlar' diyen Vali Düzgün, 'Ordu-Giresun Havaalanı'nın zamanında bitirilmesi için bütün arkadaşlarımız yoğun gayret gösteriyor. İnşallah çalışmalar zamanında bitecektir' dedi. Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise yaptığı açıklamada, 'İnşaat alanında, aksaklıkları ve eksiklikleri tamamlama yönünde, Ordu ve Giresun Valileri olarak elimizden geleni yapacağız. Zamanında bitirilmesi için de bütün gücümüzü kullanacağız' diye konuştu. Vali Şahin, Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının belirtilen tarihte biteceğini, Ordulu ve Giresunluların hava yoluyla istedikleri yere uçabileceklerini sözlerine ekledi.


HER GÜN 10 BİN TON TAŞ DÖKÜLÜYOR

Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin daha sonra Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının taş ihtiyacının karşılandığı Turnasuyu köyü Divani Mahallesi'ndeki taş ocağına da giderek, burada da incelemelerde bulundu ve taş ocağındaki çalışmalarla ilgili Proje Müdürü Ömer Işık'tan bilgi aldı. Proje Müdürü Ömer Işık burada verdiği bilgide, Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının koruyucu mendirek ve pist dolgusu için toplam 29 milyon ton taş kullanılacağını, taş naklinde 30 kamyonun çalıştığı ve günlük 10 bin ton taşın dolgu alanına taşındığını, önümüzdeki günlerden itibaren kamyon sayısının 60'a çıkarılacağını ve günlük ortalama 30 ile 35 bin ton arasında taşın deniz dolgusuna getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.


12 yıl önce