|

Osmangazi'ye avrupa standartlarında kayak tesisi

Belediye Başkanı Recep Altepe, Avrupa'nın birçok kentinde su kayağı tesisleri bulunduğunu belirterek, "Böyle bir tesis Türkiye'de yok. Belediye olarak Türkiye'ye ilkleri kazandırmak istiyoruz" dedi. 60 bin metrekare alan üzerine yaptırılan tesisler yıl sonua kadar hizmete girecek

Aa
00:00 - 30/09/2007 Sunday
Güncelleme: 16:59 - 30/09/2007 Sunday
Yeni Şafak
Osmangazi'ye avrupa standartlarında kayak tesisi
Osmangazi'ye avrupa standartlarında kayak tesisi

Osmangazi Belediyesi tarafından 60 bin metrekare alan üzerine yaptırılan su kayağı tesisinin, yıl sonuna kadar hizmete gireceği bildirildi.

Tesis inşaatında incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, bu tür su kayağı tesislerinin Avrupa'nın birçok kentinde bulunduğunu belirterek, "Ancak böyle bir tesis Türkiye'de yok. Osmangazi Belediyesi olarak Türkiye'ye ilkleri kazandırmak istiyoruz"dedi.

Altepe, projenin 47 bin 654 metre karelik kısmının su kayağı göleti vebaşlangıç binasını oluşturduğunu kaydederek, 11 bin metre karelik ikinci bölümde ise tesisin teknik altyapısı ve sosyal aktivite merkezlerinin bulunduğunu belirtti.

Alman Rixon firmasının mühendislerinin Bursa'ya gelerek bölgeyi incelediğini bir rapor ile proje hazırladığını anlatan Altepe, dünyaüzerinde 5 kıtada, 34 ülkede 121 adet tesis kuran şirketin mühendislerinin, Osmangazi'de projenin uygulanacağı alan için 'uygun'görüşlerini bildirdiğini anlattı.

Altepe, projenin Bursa'yı dünya kenti yapacağını dile getirerek, şunlarısöyledi:"İnşaat hızla sürüyor. Göl alanını daha önce yapmıştık. Şimdi de ortadaoluşan adayla kenardaki sosyal alanların bağlantısı yapılıyor. Biryandan da zemin kaplama ve izolasyon yapılıyor. İzolasyonda en sonteknoloji kullanılıyor. Alman Rixon firması da mekanik tesisatı kurmayabaşlayacak. Bütün Türkiye'nin gözünün buraya çevrilmesine sebep olacak.

Dünyanın dört bir tarafında yer aldığı halde henüz Türkiye'de bulunmayanbu tesisi, 2007 sonuna kadar Türkiye'de ilk kez Osmangazi'de hizmetesokmayı hedefliyoruz. "-TESİS-Çelik taşıyıcı sistem üzerine ahşaptan yapılacak tesis, Türk mimariögeleri dikkate alınarak inşa ediliyor. Binada, bay ve bayan sporculariçin soyunma odaları, duşlar, tuvaletler bulunacak. Ayrıca binada bir desu kayağı malzemeleri satış bölümü yer alacak.

Binanın önemli bölümlerinden biri de cafe ve restoran. Cafe verestoranın kapalı bölümü 56 kişilik, açık bölümü ise 204 kişilik.

Bunların dışında bazı teknik oda ve kontrol birimleri de bu binada yeralacak. Birinci etap içinde yer alan ve inşaatı tamamlanan gölet iseyaklaşık 30 bin metre kare alan üzerine oluşturuldu. Göletin dışındakalan yaklaşık 17 bin 654 metre kare alan yeşil alan, yürüme yolları vepeyzaj düzenlemeleri olarak düzenleniyor. Derinliği 1,5 metre olacakgöletin tam ortasında yapay bir ada bulunacak. Adaya ulaşım da göletinaltından geçirilen bir tünel/koridor aracılığıyla sağlanacak. Projenin;gölet inşaatı ve başlangıç binasını kapsayan birinci etabı Osmangazi Belediyesine yaklaşık 1. 4 milyon YTL'ye mal olacak.

16 years ago