|

Palandöken yeşile ve parka doyacak

Palandöken Belediyesi, ilkbahar mevsimine girildiği şu günlerde “Palandöken Yeşile Bürünüyor Halk Nefes Alıyor” sloganı ile ilçeyi yeşilin her tonuyla buluşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçede yeni beş park yapma çalışmalarına ise hız verildi.

Hatice Baltacı
00:00 - 2/05/2012 Wednesday
Güncelleme: 17:26 - 2/05/2012 Wednesday
Yeni Şafak
Palandöken yeşile ve parka doyacak
Palandöken yeşile ve parka doyacak

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçeye yeni beş park yapacaklarını ve yeşilin her tonuyla bu yılda süsleneceğini belirtti. Başkan Bulutlar, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bir karış yeşil alan olabilecek yer satmadık. Aksine birçok alanı imara kapatarak yeşil alana cevirdik. Yeşil alana çevirdiğimiz ve park yaptığımız en belirgin örnek Osman Bektaş Mahallesinde 35 bin metrekare alana sahip rekreasyon alanı ilan edilen bölgemizde ilk etabı olan 10 bin metrekarelik alan bitirildi ve "Erzurum Terör Şehitler" parkımızdır. Bu parkın dışında 2010 yılında bir yürüyüş yolu ve 5 park yaptık. 2011 yılında yine büyüklü küçüklü 5 park yaparak halkın hizmetine sunduk. 2012 yılında ise yapılan planlamada Yenişehir ve Yıldızkent semtinde tespit edilen site ve apartman boşluklarında oluşan 25 bin metrekarenin ilk etabı olan 10 bin 890 metrekaresi için yapılan projede 5 yeni park yapılacak. Bu parklarımızın en küçüğü bin 800 metrekaredir. Yine 2012 yıl içerisinde Yenişehir de sadece Engellilerin kullanabileceği 1 park yapacağız. 19 Köy Mahallemize çocuk parkı yapacağız. Bu yaptığımız çalışmayla Palandöken ilçesi Erzurum'un en çok parka sahip ilçesi konumuna geliyor halk artık daha rahat ve sağlıklı nefes alacak" dedi.


70 PARKA ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Park ve yeşil alan bakımından standartların üstünde bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Bulutlar, "Palandöken ilçesi yeşil alan ve park noktasında standartların üzerinde bir ilçemiz. Bizler bu seviyeyi korumaya çalışıyoruz. Çünkü gelişen ve sürekli büyüyen bir ilçeyiz. Bu gelişmeye ve büyümeye ayak uyduruyoruz. İlçemizde 70 parkımız var. Bu parklarımıza yenileri ekleniyor. Şuan itibariyle ilçemizde bulunan tüm parklarımızda esaslı bir bakım ve onarım yapacağız. Yeniden çevre düzenlemesi, yeni çocuk oyun elamanları, oturma alanlarına ve ışıklandırmalarını elden geçireceğiz. Kene ve benzeri haşerelere karşı ilaçlamalar yapılacak. Eksiklerini tamamlayarak ilçe halkına layık hale getireceğiz. Gecen yıl olduğu gibi bu yılda tamamında olmasa bile bazı parklarımızda temizlik ve güvenlik görevlileri bulunduracağız. Halkımızda her konuda olduğu gibi yeşili ve parkları korumada bizlere yardımcı olacağı inancımız tamdır” şeklinde konuştu.


PALANDÖKEN YEŞİLİN HER TONUYLA KUCAKLAŞACAK

İlkbahar mevsimine girildiği şu günlerde ilçe yeşilin her tonuyla kucaklaşması için hummalı bir çalışma içerisine girildiğini hatırlatan Başkan Bulutlar, "Park ve Bahçe Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz park, bahçe, mesire alanları, bulvarlar, caddeler ve orta refüjlerde temizlik ve bakım çalışmalarının sonu da iklim şartlarına uygun çeşitli cinste yapraklı ve ineli olmak üzere yaklaşık 10 bin fidan Mayıs ve Haziran ayında toprakla buluşturacağız. Haziran ayı içerisinde ise yine mevsimsel olmak üzere 60 bin çiçek ve süs bitkisi ekerek yeşilin her tonuyla Palandöken İlçemizi bir gelin gibi süsleyeceğiz” diye konuştu.

12 years ago