|

Peygamberimiz canlıların merhamet elçisi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Görele'de, ilçe müftülüğü tarafından 'Peygamber Efendimiz'in Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku' konulu konferans düzenlendi. Prof. Dr. Mehmet Okuyan, "Hz. Peygamber'in (sas), hayatının insanlara ve canlılara merhamet etmekle geçti" dedi.

Cihan
00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 18:27 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Peygamberimiz canlıların merhamet elçisi
Peygamberimiz canlıların merhamet elçisi

19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, Hz. Peygamber'in (sas), hayatının insanlara ve canlılara merhamet etmekle geçtiğini söyledi. Prof. Okuyan, Peygamberimiz'in (sas) kendisine eziyet edenlere bile merhametle muamele ettiğini kaydetti. Prof. Okuyan, "Peygamber Efendimiz (sas) bize Kur'an-ı emanet etti. Kur'an-ı anlattı. Kur'an-ı öğretti. Öyleyse bizler Peygamberimizi tanımak, anlamak istiyorsak Kur'an-ı okumalıyız, anlamaya çalışmalıyız. Hayatımıza uygulamalıyız." dedi. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Görele'de, ilçe müftülüğü tarafından 'Peygamber Efendimiz'in Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku' konulu konferans düzenlendi. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Görele Müftüsü Enver Türkmen, Kutlu Doğum Haftası'nın 1989 yılında kutlanmaya başlandığını, bu haftanın amacının peygamber sevgisi etrafında toplumu bütünleştirmek olduğunu ifade etti. Doğulu-batılı, şehirli-köylü, Arap-Acem gibi yapay bütün ayrımları iman kardeşliğinin potasında eritmeyi Peygamber Efendimiz'in (sas) öğrettiğini belirten Türkmen, 'O (sas) bize kardeşi kardeşe bağlayan en yüce değerin sadece sevgi, ilgi ve muhabbet değil, aynı zamanda bir hak olduğunu öğretti. Hak bağının kurucusu ise bizzat Cenab-ı Hakk'ın kendisidir. Bu yıl Peygamber Efendimiz'in (sas) doğumunun 1441. yıl dönümüdür. Bu haftanın bir diğer amacı Peygamber Efendimiz'i (sas) anlamaktır. Bize Peygamberimiz'i (sas) anlat diyenlere Hz. Aişe, 'Siz Kur'an okumuyor musunuz?' diye sormuştur." dedi.


KUR'AN YATAN ÖLÜLERE DEĞİL GEZEN ÖLÜLERE HİTAPTIR

Kuran'ı Kerim'in ölüler kitabına dönüştürüldüğünü ifade eden Prof. Okuyan, "Kitabı, ölüler kitabına dönüştürdük. Evet, kitap ölüler kitabıdır. Ama yatan ölülere değil gezen ölülere hitaptır. Gezen ölüleri diriltsin diye gönderilmiştir. Kur'an-ı Kerim'i mezarlık kitabına dönüştürmek, kitabı hiç tanımamak demektir. Ayrıca, Kur'an, bizim evlerimizde ölümcül hastalar olduğunda gündemimize geliyor. Ölülere okunmaya çalışılan kitabın hayatında Kur'an-ı Kerim'e yer vermeyenleri giderayak kurtarmaya dönük bir çabaya dönüşmesin.' diye konuştu.Düzenlenen Konferansa, Görele Belediye Başkan Vekili Nurettin Emanet, Görele AK Parti İlçe Başkanı Tolga Erener, Görele MHP İlçe Başkanı Muhammet Demirbaş, Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci, Görele İlçe Müftüsü Enver Türkmen, diğer daire amirleri, Diyanet çalışanları ve vatandaşlar katıldı.


12 yıl önce