|

Sakarya'da 26 belediyeye 3.5 milyon YTL'lik destek

Beldelerin Alt Yapısını destekleme (BELDES) Projesi kapsamında Sakarya'ya 3.4 milyon YTL kaynak aktarılacak. AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar, "AK iktidarın başlatmış olduğu BELDES projesiyle yolsuz ve susuz belediye kalmayacak" dedi.

Cihan
00:00 - 17/04/2007 Salı
Güncelleme: 17:46 - 17/04/2007 Salı
Yeni Şafak
Sakarya'da 26 belediyeye 3.5 milyon YTL'lik destek
Sakarya'da 26 belediyeye 3.5 milyon YTL'lik destek

Beldelerin Alt Yapısını destekleme (BELDES) Projesi kapsamında Sakarya'ya 3.4 milyon YTL kaynak aktarılacak. 26 belediye BELDES'le hizmete doyacak. Kaynak sıkıntısı sebebiyle en temel hizmetleri veremeyen beldelerin imdadına BELDES yetişiyor. Beldelerin yol, su, kanalizasyon ve benzeri altyapı ihtiyaçları çözüme kavuşuyor. Sakarya'da ise 26 belediye bu hizmetlerden faydalanacak. AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar, "AK iktidarın başlatmış olduğu BELDES projesiyle yolsuz ve susuz belediye kalmayacak" dedi. 2007 yılı bütçesine konulan 300 milyon YTL ödenek ile başlayan proje kapsamında nüfusu 10 binin altında olan 2 bin 515 belediyeye yol ve içme suyu yatırımları yapılacağını belirten Alemdar, Sakarya'da da 26 belediyenin bu projeden istifade edeceğini belirtti. Alemdar, şunları söyledi: "Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 3 Kasım seçimlerinin ardından güçlü yerel yönetimler oluşturulacağının sözünü vermişti. İşte bu hedefe ulaşmak adına emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Önce KÖYDES projesini başlatmıştık. Bu proje ile köylerimiz uzun yıllardır görmediği hizmeti aldılar. Ve bu önemli projenin ardından bir diğer önemli proje olan BELDES projesini hayata geçiriyoruz. Sakarya'da toplam 26 belediye BELDES projesiyle 3.5 milyon YTL yakın bir ödenek elde edecektir."


MAYIS AYINDA PROJE PARALARI ÖDENMEYE BAŞLAYACAK

Belediyelerin yapmış oldukları projelere karşılık bu ödeneklerden istifade edeceklerini belirten Alemdar, şu bilgileri verdi: "Belediyelerimiz şu an proje üretmeye çalışmaktalar. Kısmet olursa belediyelerimizin üretmiş olduğu projelere karşı, Mayıs ile Temmuz ayları arasında paraları ödenecektir. Kamuoyunun şunu çok iyi bilmesi gerekmektedir. AK Parti'de siyaset yapan kişiler bu devletin tek kuruşunun dahi hesabını en iyi şekilde yapmaktadırlar. Bu halkın parasını sokağa atma lüksümüzün olmadığını en iyi bizler biliyoruz. Hiçbir kaynak hesapsız ve plansız bir şekilde harcanmamaktadır. Yapılan tüm harcamalar belli bir plan ve disiplin içinde gerçekleşmektedir. Her zaman söylediğimiz gibi, AK Parti ailesi olarak bu koltukların halk tarafından bizlere verilmiş bir emanet olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bizleri buralara taşıyan halkın herhangi bir yanlışta bizleri bu koltuktan indireceğini de inanmaktayız. Biz halkımıza vermiş olduğumuz tüm sözleri en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Biz bu aziz milletin aleyhine olacak hiçbir işe imza atmadık ve atmayacağız da."



17 yıl önce