|

Samsun-Sumgayıt 'kardeş şehir' oldu

Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Azerbaycan temasları çerçevesinde Sumgayıt Valisi Abulfez Babayev ile "kardeş şehir protokolü"ne imza attı. Yılmaz, "Buraya imza töreni için geldik ama aynı şekilde sizleri de Samsun'a bekliyoruz" dedi.

Emre Ayaz
00:00 - 15/04/2012 Pazar
Güncelleme: 18:14 - 15/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Samsun-Sumgayıt 'kardeş şehir' oldu
Samsun-Sumgayıt 'kardeş şehir' oldu

Samsun ile Azerbaycan'ın Sumgayıt kenti arasında "kardeş şehir protokolü" imzalandı. Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Azerbaycan temasları çerçevesinde Sumgayıt Valisi Abulfez Babayev ile "kardeş şehir protokolü"ne imza attı. Azerbaycan ziyaretinin üçüncü gününde, başkent Bakü'ye 30 kilometre uzaklıktaki Sumgayıt'ı ziyaret eden Başkan Yılmaz burada ilk olarak Azeri mevkıdaşı Eldar Azizov ile bir araya geldi. İki kentin "kardeş şehir protokolü"ne imza atacak olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, "Buraya imza töreni için geldik ama aynı şekilde sizleri de Samsun'a bekliyoruz" dedi. Sumgayıt Belediye Başkanı EldarAzizov ise, kentin geçmişte bir sanayi merkezi olduğunu belirterek, Sumgayıt'ı Bakü seviyesinde gelişmiş bir kent haline getirmek istediklerini söyledi. Görüşmenin ardından Azizov, Yılmaz ve heyetine, Sumgayıt Tekno Park'ı (STP) gezdirdi. Başkan Yılmaz, tekno parkta üretilen ürünleri inceleyerek bilgi aldı. Daha sonra, "Tarih Müzesi"ni ziyaret eden Yılmaz, burada Sumgayıt şehrinin tarihi ve sergilenen eserlerle ilgili olarak müze yetkilisi tarafından bilgilendirildi. Başkan Yılmaz, müze ziyaretinin ardından Sumgayıt Valisi Abulfez Babayev ile bir araya geldi. Yılmaz yaptığı kısa konuşmada, Sumgayıt Valisi ve Belediye Başkanı'nın gösterdikleri misafirperverlikten dolayı kendilerine teşekkür ederek, "Bugün çok nazik bir şekilde bizi karşıladılar. Bugünki imza töreni hazırlandı. Biz bu imza töreninin benzerini Samsun'da önümüzdeki günlerdre, kendilerince uygun olan bir tarih de tekrarlamak istiyoruz" diye konuştu.


BİZİM İÇİN ENTELEKTÜEL BOYUTTA İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Daha sonra Yılmaz ve Babayev "kardeş şehir protokolü'ne imza attı. İmza töreni bittikten sonrasında gazetecilere açıklama yapan Başkan Yılmaz, "Bugün çok mutluyum. Kardeş şehir Sumgayıt'da olmaktan çok mutluyum. Beraberimde çok kıymetli bir heyet var. Bugün burada bu kardeş şehir protokolünden sonra önümüzdeki günlerde çok etkin, çok aksiyoner, çok proaktif bir şey uygulayacağız. Karşılıklı işbirliği protokolleri, karşılıklı geliş gidişler, sosyal, kültürel, entelektüel açıdan... Her iki şehrin kendine göre gelişmiş yanları varsa, bu gelişmiş yanlarından karşılıklı olarak istifadeye dayalı içten samimi, yüreğini ortaya koyan uygulama başlatacağız" dedi. Sumgayıt Belediye Başkanı Eldar Azizov da, "Samsun tarihi bir şehirdir. Sumgayıt genç bir şehirdir. Bizim için entelektüel boyutta işbirliği çok önemlidir. Bu bakımdan üniversiteler ve okullar arasında da işbirliği sağlanmalı. Eğer biz bu kardeş şehir protokolünü imzalamışsak eminim bu konuda gerekli adımlar atılacaktır" dedi. Törenin sonunda iki şehir belediye başkanı karşılıklı olarak plaket takdiminde bulundu.


12 yıl önce