|

Sanayi kenti, termal turizmde de iddialı

Kocaeli'de Gölcük Belediyesi tarafından Roma döneminden kalma kalıntıların yer aldığı alana yapılan Yazlık Ilıcası Termal Tesisi, yerli ve yabancı turistlere şifa dağıtıyor. Belediye Başkanı Ellibeş, "Gelecekte bu bölge bir termal turizm bölgesi haline gelecek" dedi.

Aa
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:11 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Sanayi kenti, termal turizmde de iddialı
Sanayi kenti, termal turizmde de iddialı

Gölcük Belediyesi tarafından Roma döneminden kalma kalıntıların yer aldığı alana yapılan Yazlık Ilıcası Termal Tesisi, açıldığı geçen yılın mayıs ayından itibaren yerli ve yabancı 78 bin turisti ağırladı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Yazlık Ilıcası'nın 2. yüzyılda Roma döneminden kaldığını belirterek, tesisin 10 bin metrekare üzerine inşa edildiğini söyledi. Tesiste Roma döneminden kalma kalıntıların da bölgede korunduğunu ifade eden Ellibeş, Kocaeli'nin sanayi kenti olmasının dışındaki değerlere de sahip olduğunu vurguladı. Ellibeş, tesis içinde Roma döneminden kalan bir havuz yapısının bulunduğunu dile getirerek, "2 keson çakılan kuyu var. Bunun dışında tesis yoktu. Yaptığımız çalışmalar sonucunda kazı çalışmaları başladı ve yeni tarihi birtakım eserleri de gün yüzüne çıkartırken müsait alanda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca onaylanan projemizin ihalesini yaparak inşaata başladık. Yaklaşık bir yılda inşaat çalışmalarımızı bitirdik. Geçen bir yılda yaklaşık 78 bin insanımız tesisimizi kullandı. Yurt dışından da özellikle Araplar ilgi gösteriyor" şeklinde konuştu.

SUYA ISI TAKVİYESİ YAPILIYOR

Tesisin ihtiyaçlarının temin edilmesi için İl Özel İdaresi tarafından 2 kuyu açıldığını belirten Ellibeş, buradan çıkan termal suyunu kullandıklarını bildirdi. Mehmet Ellibeş, suyun kaynağından 32-36 santigrat derecede çıktığını, ihtiyaca ve talebe göre suyun dokusuna müdahale etmeden biraz ısıttıklarını söyledi. Suyun, Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Laboratuvarı'nda tahlilinin yapıldığını anlatan Ellibeş, insan sağlığı açısından faydalı olduğunun tescil edildiğini açıkladı.

BÖLGE, ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK

Ellibeş, tesisin Kocaeli'nin projesi olduğunu dile getirerek, "Tesis sonrası komşu ilçemizde bir otel açıldı. Başka otellerin yapılabilmesi için alt yapıları oluşturduk. Gelecekte bu bölge bir termal turizm bölgesi haline gelecek. Sağlık turizmi açısından çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Yazlık Ilıcası'nda, kadınlar ve erkekler için ayrı yüzme havuzları, bunun paralelinde Türk hamamı, sauna, buhar odaları, tuz odası, masaj odaları, çamur odaları yapıldı. Bunun yanında özel aile odaları da var. Bu şekliyle bölgede bir ihtiyaç vardı bunu da gidermiş olmanın mutluluğu içindeyiz" diye konuştu.

10 yıl önce