|

Selçuklu'yu renklendirecek dev proje

Konya merkez ilçesi Selçuklu'da belediye tarafından yapılan ve ihalesi tamamlanan proje ile Türkiye'nin ilk suni 'Kelebekler Vadisi'nde rengarenk yüzlerce çeşit kelebek, 385 bin metrekare alanda doğal ortamında gözlemlenebilecek.

Yeni Şafak
00:00 - 23/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:44 - 23/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Selçuklu'yu renklendirecek dev proje
Selçuklu'yu renklendirecek dev proje

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 'Kelebekler Vadisi' projesiyle Konya'ya çok büyük bir sosyal yaşam alanı kazandıracaklarını söyledi. Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve önemli bir projenin hayata geçirileceğini anlatan Altay, 'Projemiz, 385 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Bu alanın 270 bin metrekaresi yeşil alan, 105 bin metrekaresi sert zemin ve 10 bin metrekaresi havuz alanından oluşacak. 856 basketbol sahası veya 54 futbol sahası büyüklüğünde olacak projemizde, egzersiz alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları, oturma ve dinlenme yerleri, büfeler, satış birimleri, sosyal yaşam alanları, cafeler, havuzlar, suni kızak pisti gibi donatılarla Konya'nın ve Selçuklu'nun yeni yaşam alanı haline gelecek' dedi.


TURİSTLERİN İLGİSİNİ ÇEKECEĞİNE İNANIYORUM

Kelebekler Vadisi'nde bin kişilik bir anfi tiyatro ve 6 adet süs havuzu bulunacağını ve parkın özellikle yaz geceleri vatandaşların vaktini geçirebileceği bir yer olacağını dile getiren Altay, 'Bu projemiz içinde yer alacak futbol, basketbol sahaları ile egzersiz ekipmanları spor yapacak vatandaşlarımıza uygun bir merkez haline gelecek. Çocuklarımız için de vadi içerisindeki parkta Türkiye'de ilk olan oyun ekipmanları bulunacak ve çocuklarımız bu ekipmanlarla eğlenceli dakikalar geçirebilecek' diye konuştu. Vadide Türkiye'nin ilk Kelebek Müzesi'nin de kurulacağına dikkati çeken Altay, şöyle devam etti: 'Parkımızda ölen kelebekler bu müzede sergilenecek ve müzemizin özellikle Konya'ya gelen turistlerin ilgisini çekeceğine inanıyorum. Ayrıca müze içinde bir böcek müzesi de kurulacak. Müzede ayrıca kelebek ve böceklerin yaşamıyla ilgili interaktif sunuların gerçekleşeceği salonlarımız da olacak. Müze içindeki mini sinemalarda ise belgeseller, çizgi filmler ve kelebek çiftliğinin kurulma amacıyla ilgili filmler izletilecek. Ayrıca kurulacak alanlarda böcekler doğal ortamlarında gözlemlenebilecek.'


25 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIM

Kelebekler Vadisi'nde rengarenk binlerce kelebeğin görülebileceğini anımsatan Altay, doğadaki kelebekleri koruyarak bir farkındalık oluşturacaklarını, ziyaretçilere dijital ortamda böcekler ve kelebeklerle ilgili bilgi ve görseller sunulacağını, çeşitli böcek türlerinin yaşam alanlarını izleyicilerin canlı olarak takip edebileceğini aktardı. Kelebek zenginliği dikkate alındığında Konya'nın tanıtımına ve turizmine önemli katkı sağlayacağına inandıklarını açıklayan Altay, 'Kelebekler Vadisi' içinde oluşturulacak kelebek ve böcek müzesinin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geleceğini vurguladı. Geçtiğimiz günlerde Selçuklu Belediyesi yeni hizmet binasının açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'ın 'Kelebekler Vadisi' projesine büyük ilgi gösterdiğini anımsatan Altay, 25 milyon liralık bir yatırım olan ve ihalesi tamamlanan projenin, önümüzdeki ay temelinin atılacağını, 1 yıl içinde ise tamamlanacağını sözlerine ekledi.

12 yıl önce