|

Sivas'a modern pazar müjdesi

Semt pazarları ile ilgili yapılan çalışmaları anlatarak, pazarcı esnafının da görüşlerini alan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, semt pazarlarının yapılacak çalışmalarla yeni yerlerinde modern pazar yerleri haline getirileceğini söyledi.

İha
00:00 - 30/04/2007 Pazartesi
Güncelleme: 17:53 - 30/04/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Sivas'a modern pazar müjdesi
Sivas'a modern pazar müjdesi

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, pazarcı esnafı ile bir araya gelerek, semt pazarları konusunda yapılacak çalışmaları anlattı. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (SESOB) organizesi ile gerçekleştirilen toplantıda, Sivas Belediyesi tarafından pazar yerlerinin değiştirilmesi ve yeni yapılacak pazar alanları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, belediyenin yaptığı çalışmalarla pazar yerlerinin daha güzel hale getirileceğini söyledi. Belediye ile pazarcı esnafının bazı sorunları olduğunu, Belediye Başkanı Sami Aydın'ında sorunları dinlemek için bu toplantıya katıldığını ifade eden Köksal, pazarcı esnafının da müşteri memnuniyetine önem vermesini isteyerek, "En büyük sorunumuz müşteri memnuniyetidir. Biz esnaf olarak büyük marketlerle rekabet edebilmek için müşterimizi memnun etmek zorundayız. Bizim en büyük arzumuz esnaf ve sanatkarımızı, müşterilerini memnun etmek ve en iyi hizmeti sunmak için birbirleriyle yarış ederken görmektir. Günümüzde müşterisini memnun eden esnaf ve sanatkarımız ayakta kalmakta, diğerleri ise yok olmaktadır" dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise semt pazarları ile ilgili yapılan çalışmaları anlatarak, pazarcı esnafının da görüşlerini aldı. Kentin değişik bölgelerindeki semt pazarlarının çoğunluğunun caddelerde kurulduğunu, bunun da bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğini hatırlatan Aydın, pazarların yeni yapılacak çalışmalarla yeni yerlerinde modern pazar yerleri haline getirileceğini söyledi. Pazar günü kurulan pazarda yapılan çalışmaların ardından, çarşamba pazarının da Kılavuz Bölgesi'nde Sidaş'ın olduğu alana taşınacağını belirten Aydın, "Sivas Belediyesi olarak pazarcı esnafımızın daha hijyenik şartlarda çalışmalarını istiyoruz. Bu doğrultuda pazarcı esnafımızı da mağdur etmeden çarşamba pazarını Sidaş'ın bulunduğu alana taşıyoruz. Burası hem esnafın hem de vatandaşın rahatlıkla alışverişini yapabileceği modern bir pazar olacak. Şu anda altyapı çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda bitirip pazarcı esnafımızı buraya taşıyacağız" dedi. Belediye Başkanı Sami Aydın, konuşmasının ardından pazarcıların sorunlarını dinledi. Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Sarılar, Zabıta Müdürü Adnan Güner, Pazarcılar Odası Başkanı Feramuz Akbulut da katıldı.


17 yıl önce